Preizkusili smo: motokros očala Armega

19. 2. 2020 | Jaka Završan
Deli

Čeprav se zaščitnim očalom v motokrosu včasih ne posveča dovolj velike pozornosti, pa lahko le ta ključno vplivajo na varnost in tudi samo vožnjo.

100% je pred leti na trg vstopil z očali za motokros, gorsko kolesarstvo in za vsakdanjo rabo. S strategijo usmeritve le v določen proizvod je kmalu postal eden izmed vodilnih proizvajalcev zaščitnih očal, kar se je ob predstavitvi novega modela Armega, le še potrdilo.

Do tedaj je lahko voznik izbiral med tremi različnimi modeli in sicer Strata, Accuri in Racecraft, ki si tudi po kakovosti sledijo v takšnem zaporedju. Z Armego pa so letvico postavili še višje, saj slednja veljajo za najbolj kvalitetna očala v njihovi ponudbi, kar se opazi tudi med samo vožnjo. Iskanje napak pri tovrstnem modelu pa bi lahko primerjal z iskanjem igle v kupu sena, zato je cena 99,90 EUR osnovnega modela, povsem upravičena.

Prva stvar, ki sem jo opazil, ko sem si nadel očala je bil izjemno velik vidni kot, ki daje občutek, kot da na sebi nimaš očal. To se mi zdi pri motokrosu izredno pomembno, saj lahko tako hitreje opaziš morebitne nevarnosti na stezi, ki jih v tem športu ne primanjkuje. Korak naprej so naredili tudi s samo širino očal, zaradi česar je velikost 'roll-offa' veliko večja kot pri prejšnjih modelih. Troslojna pena poskrbi za odličen občutek med samim nošenjem, saj se Armega izjemno lepo prilega na obraz voznika, s čimer se odpravijo tudi kakšne špranje, skozi katere bi lahko v očala prihajali koščki zemlje, kar zna biti za voznika izredno neugodno. Pozitivna stvar je tudi ščitnik za nos, ki je na očalih nameščen že ob nakupu, a ga lahko voznik kadarkoli tudi odstrani.

Omembe vreden je tudi izredno dovršen sistem zračenja, ki preprečuje rosenje in zmanjšuje znojenje voznika, ki zna biti predvsem v vročih poletnih dneh pravi trn v peti. Meni najpomembnejša novost pa je zagotovo nov način odstranjevanja stekla, saj bo čiščenje očal od sedaj naprej veliko hitrejše in lažje opravilo. Za menjavo zaščitnega stekla, moramo slednjega ob straneh le odpeti in ga zamenjati. Ko pa smo ravno pri steklih, pa pri 100% nudijo velik nabor različnih barv in svetlosti, s katerimi se voznik prilagaja vremenu.

Pestro ponudbo teh očal si lahko natančneje ogledate na Quadsquad.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk