Preizkusili smo: Motokros očala Ethen

Zaščita oči in obraza je v motokrosu in enduro ključna za dobro vožnjo ali dirko. Rošenje, prah ali celo blato so elementi, s katerimi se med vožnjo pač ne smeš ubadati, če hočeš ostati zbran in s tem tudi varen. Na trgu so seveda izdelki različnih proizvajalcev cenevnega razpona od nekaj deset do nekaj sto evrov. te predstavljajo osnovni model za rekreativno rabo.

6. 9. 2019

Pred nekaj meseci smo dobili na test očala MX italijanskega proizvajalca Ethen, ki sicer poleg očal za motokros in enduro izdeluje še očala za ljubitelje retro motociklov, gorske kolesarje, smučarje in celo vojsko.

Vse je narejeno v Italiji in tudi najcenejši model, ki smo ga preizkusili in stane 30 evrov, zagotavlja potrebno zaščito ter dobro kakovost uporabe za rekreativno rabo. Kljub temu so materiali solidni, očala se lepo prilegajo v čelado in na obraz, razliko v ceni pa se čuti na otip in pogled, saj so penice nekoliko tanjše kot pri dražjih modelih. Kljub nizki ceni ima trak na notranji strani silikon za dober oprijem čelade in ne zdrsi dol med vožnjo.  Poudariti moramo zelo dobro vidno polje in odpornost na praske ter dobro absorpcijo znoja pene na čelnem delu.

Pri zastopniku in prodajalcu za Slovenijo MotoXgeneration imajo na voljo celotno paleto, kjer najdete tudi najdražje modele, za katere bo treba odšteti dobrih 200 evrov. Celotno produktno paleto si lahko ogledate na www.ethen.eu