Škornji Held Cattleman

V zadnjih letih so znova v modi, predvsem med mladostniki, polvisoki usnjeni škornji svetlo rjave barve. Ker so nekateri skoraj rumeni, se jih je prijelo popularno ime 'piščančki'.

Škornji Held Cattleman (foto: Peter Kavčič) Peter Kavčič
4. 2. 2019

Njihov prednik je težak delovni škorenj z debelim podplatom, ki so ga zaradi robustnosti že pred desetletji posvojili tudi motoristi, zdaj pa je obvezna oprema predvsem tistih, ki prisegajo na retro stroje. Nemška znamka Held, ki jo poznamo predvsem po kakovostnih motorističnih rokavicah in oblačilih, s škornji Cattleman vstopa v segment motoristov, ki vozijo retro bajke in/ali se vozijo v mestih.

Škornje, ti so visoki 21 cm (št. 43), v teh zimskih dneh lahko uporabite tudi kot obuvalo za vsak dan. Izdelani iz kravjega usnja so lahki in udobni, odebeljen podplat ne drsi, poleg vezalk se zapenjajo ob straneh še z zadrgo, kar omogoča lažje obuvanje in sezuvanje. Na predelu gležnja so ojačani, prav tako na nartu zaradi prestavljanja, a to ne onemogoča sproščene hoje. Zanje boste odšteli 149,95 evra. Uvoz in prodaja: Pintar Racing Service, Prebačeva 63a, Kranj, tel.: 04/235 48 90.