TCX X-Desert

Italijansko podjetje TCX, iz okolice Trevisa, kjer je doma večina italijanskih proizvajalcev motoristične opreme, je specializirano za izdelavo motorističnih škornjev.

19. 6. 2016

Model X-Desert, ki smo ga preizkusili, spada v segment Touring Adventure, kar pomeni, da je primeren predvsem za popotnike, ki naj bi na svojih turah zavili tudi na kakšne manj urejene ceste. V to smo se prepričali tudi sami.

Za ljubitelje terenske vožnje bi prvo izpostavili enduro podplat (med drugim zagotavlja oprijem tudi na olju), ki je dovolj masiven in kompakten, da pri vožnji po zahtevnejšem terenu brez strahu z nogo stopiš na tla, podrsaš ali kako drugače rešuješ težke situacije.

Zunanji del čevlja je usnjen, vodoodporna podloga Gore Tex je kos svoji nalogi v kar smo se prepričali v zadnjih tednih, ko nas je skoraj vsakič namočilo do kože. Noge so ostale suhe.

Poleg velike udobnosti za tako robusten čevelj (ob postanku na poti definitivno ne boste izgledali kot robocop), ponuja kar nekaj zaščite. Dobro sta zaščitena gleženj in peta, ki je dodatno ojačana. Ščitnik za golenico prenese udarec veje ali kamna. Notranja stran čevlja je prešita s semiš usnjem, ki ščiti pred vročino motorja in pred drgnjenjem. Guma na prednjem delu pa ščiti pred obrabo ob pretikanju prestavne ročice.

Obuvanje je zelo enostavno, noga lepo zdrsne notri, 3 aluminjaste zaponke pa imajo dovolj razpona za različne obsege nog.

Izpostavljamo: Udobnost in zaščito.

Škorenj TCX X-Desert je dober kompromis za vsestranske motoriste, ki radi svoja potovanja začinijo z avanturami po brezpotjih.