Testirali smo: Moose Qualifier

Lani sem imel možnost poiskusiti Moose opremo Qualifier. Njena kakovost, lep izgled in pa udobje so me prepričali, da jo v celoti nosim tudi letos.

Testirali smo: Moose Qualifier (foto: Božidar Završan; Moose) Božidar Završan; Moose
22. 3. 2017

Moose ima za motokros trenutno tri kolekcije, Qualifier, M1 in Sahara. Vse tri so zastopane v mnogih barvnih kombinacijah, zato ni strahu, da se oprema ne bi ujemala z vašim motociklom. Qualifier je najcenejša izmed vseh treh, saj hlače in dres dobite že za 110 eur.

Moje osebno mnenje je, da je ta kolekcija podcenjena, saj sem jo lani celo leto nosil in svojo nalogo je presenetljivo dobro opravila. Gre za zelo udobno in pa zračno opremo. Ravno zaradi odličnega zračenja sta dres in hlače malo tanjša, zato sem pričakoval, da se bodo hlače pri kolenih, kjer noge drgnejo ob motocikel hitro strgale, a so se po celotni sezoni le malo obrabile. Seveda brez padcev na treningih ne gre, a je komplet odlično prestal tudi to. Kolekcija M1 pri Moose-u velja za tisti srednji razred, medtem ko je Sahara primerna predvsem za vroče poletne dni, saj gre za zelo tanko in pa izmed vseh treh kolekcij najbolj zračno. Kljub temu, da Moose ne velja za giganta kar se motokrosističnih oprem tiče, gre za zelo kvalitetno, lepo na pogled in pa poceni opremo, ki je več kot vredna nakupa.

Motokros in enduro oblačila Moose dobite pri izbranih trgovcih Parts Europe. Seznam najdete tule!


Jaka Završan

Foto: Božidar Završan; Moose