Testirali smo: motokros oprema Moose

25. 10. 2019 | Jaka Završan
Deli

Moose pred leti v motokrosističnem svetu ni bil med najbolj poznanimi proizvajalci oprem, a se to v zadnjih letih zaradi neprestanega dovrševanja opazno spreminja.

Ameriški proizvajalec že leta zaprisega na tri različne kolekcije oprem, in sicer Qualifier, M1 in Sahara, ki se med seboj nekoliko razlikujejo v materialu in pa tudi v ceni. Pametna poteza, s katero so pri Moosu zadovoljili povpraševanje voznikov.

Sam sem imel v letošnji sezoni možnost preizkusiti kompleta Sahara in M1 in priznati moram, da sta me v več pogledih navdušila. Kot vozniku, mi je na motociklu izjemno pomembno, da se v opremi počutim udobno, saj le tako lahko vozim sproščeno. Pri Moosu formulo do udobja očitno poznajo, saj sem se že ob prvem nošenju počutil odlično. Čeprav sta udobje in kakovost velikokrat izključujoča se pojma, pa ju ameriški proizvajalec izjemno dobro usklajuje, saj sem se tako kot vsak pravi motokrosist, tudi sam letos večkrat znašel na tleh, a sta tako dres kot hlače dobro prestala vse padce. Omembe vreden je tudi material pri kolenih, kjer voznik z nogami nenehno drgne ob motocikel, saj se skozi vso sezono ni strgal.

 
Pri obeh kolekcijah si lahko voznik hlače v pasu regulira tudi ob straneh, s čimer se razpon nastavljanja drastično poveča. Izredno uporabna se mi zdi tudi tanka gumijasta prevleka, ki je nameščena na spodnjem delu dresa, z namenom, da ko si dres zatlačiš pod hlače, le ta ne more zdrsniti ven. Poleg vsega pa pri Moosu znova in znova presenečajo tudi z zanimivimi barvnimi kombinacijami, s katerimi boste na stezi za sabo kradli poglede.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu