Preizkušamo: Prevleka za sedež T-Cover za boljši oprijem

Nekdo v Sloveniji se je nekoč domislil, da lahko izdela boljši izpušni sistem. Nekdo drug meni, da se lahko izboljša sedež ...

Preizkušamo: Prevleka za sedež T-Cover za boljši oprijem (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
27. 7. 2012

S sedežem na KTM-u 125 EXC ni prav nič narobe, saj prav dobro služi svojemu namenu. A Radoš S. Simsič, znan tudi pod vzdevkom Terenski, trdi, da je prevleka za sedež lahko tudi boljša. Njegov izdelek preizkušam skoraj dva meseca in v tem času sem na njem odpeljal tudi crosscountry dirko v Slovenskih Konjicah.

Priznati je treba, da zadeva učinkuje. Zaradi narebrene gume na sredinskem delu se zadnjica dobesedno prilepi na sedež, zato telo dosti lažje kljubuje silam pri pospeševanju. V začetnih kilometrih je 'grif' včasih celo moteče predober, saj se je treba navaditi, da je premik naprej-nazaj v sedečem položaju brez malenkostnega privzdiga telesa domala nemogoč.

Ravno v Škednju je ta dodatni oprijem prišel zelo prav, saj je bila dirka v poletni vročini fizično izjemno naporna, in tam sem utrujen lahko večkrat obsedel. Zaradi boljšega oprijema so manj trpele roke.

A pozor, zadeva ima tudi temno plat. Kljub kolesarskim hlačam mi je sedež na ta zadnjo narisal dve manjši rani, po eno na vsak krajec. Še dobro, da je dirki sledil morski dopust. In ne, nimam fotografskih dokazov. Sumim, da bi na daljši dirki (večdnevnem reliju) dober grif rajši zamenjal z nečim bolj udobnim.

Kvaliteta izdelave je zelo dobra, tudi materiali se zaenkrat kažejo kot dovolj odporni za uporabo v svetu endura. Mal me skrbi, kako je z vodotesnostjo pri pranju z visokotlačnim čistilcem, in kaj to pomeni za polnilno peno v sedežu. Zaenkrat drži.

Priporočamo? Nujno seveda ni, a pogled v dirkaške vrste motokrosistov, endurašev in supermotašev daje vedeti, da so tovrstni sedeži vse bolj priljubljeni. V iskanju skritih sekund vsaka pomoč pride prav.

Za prevleko T-Cover boste odšteli od 65 do 85 evrov, odvisno od uporabljenih materialov. Uporabna spletna stran je www.tccomponent.si, kjer najdete tudi konfigurator materialov in barv. Možne so tudi individualni kroji, barve ali dodatni napisi.

Matevž Hribar