Preizkusili smo Komplet Thor Phase in čelada Verge

Thor je znamka, ki predvsem med 'offroadersko' motoristično populacijo vliva zaupanje, zato po njej rada poseže. Tudi sami smo imeli priložnost preizkusiti motokrosistični komplet Phase Ramble iz Thorovega spodnjega cenovnega razreda.

Preizkusili smo Komplet Thor Phase in čelada Verge (foto: Peter Kavči, Tovarna) Peter Kavči, Tovarna
19. 7. 2016

Tvorita ga hlače in majica, k temu smo dodali čelado Verge Rebound. Odločili smo se za nekoliko bolj 'old school' grafiko v sivo-beli barvni kombinaciji z dodatki rdeče.

Hlače so izdelane iz umetnih vlaken, na notranji strani na predelu kolen so dodatno ojačane z usnjem za boljši oprijem motocikla. Odlikujejo jih trojni šivi, na izpostavljenih delih tudi vložki za boljšo gibljivost ter odstranljivi notranji ščitniki na predelu bokov.

Majica sodobnega kroja, z relativno oprijetimi rokavi in raztegljivimi vložki na vratnem delu in na koncu rokavov omogoča prijetno počutje, in čeprav je izdelana iz umetnih vlaken, med vožnjo lepo odvaja toploto telesa. Po zagotovilu proizvajalca je dizajn odporen in sčasoma ne obledi.

Čelada Rebound iz družine Verge je izdelana iz kombinacije kompozitov in kevlarja ter izpolnjuje vse varnostne standarde, tudi FIM in AMA. Konstrukcija čelade, z vgrajenimi kanali za boljše prezračevanje, omogoča dobro počutje tudi ob večjih naporih in posledično intenzivnejše znojenje. K temu prispevajo tudi majhna teža, odstranljivo notranje oblazinjenje iz protibakterijskega materiala SilverCool ter nastavljiv sprednji ščitnik. Lepo zaobjame glavo, pri vožnji pa se izkaže tudi kot dober zvočni izolator. S Čelado se v poletnih mesecih lahko brez težav vozimo tudi na velikih potovalnih enduro motociklih (kot na primer z Africo Twin po kolovoznih poteh) ali naprimer na roasterju kot je KTM Duke 690.

Več na https://partseurope.eu/

Primož Jurman

Foto: Peter Kavči, Tovarna