Preizkusili smo: TCX Comp EVO Michelin

TCX sodi med vodilne poroizvajalce motoristične obutve, svoje inovacije pa črpajo iz ostalih področij delovanja kot so na primer, specialna obutev za najbolj zahtevne alpiniste, vojaške specialne enote in celo gasilce. Z modelom COMP Evo so v začetku leta pokazali vse svoje znanje in naredili vrhunski škorenj za motokros, enduro in supermoto. Po skoraj letu dni uporabe lahko rečemo le - sedi pet!

Preizkusili smo: TCX Comp EVO Michelin (foto: TCX, Peter Kavčič, Miro M.) TCX, Peter Kavčič, Miro M.
10. 11. 2016

Tako dobrih škornjev namreš še nismo preizkusili. Podplat, ki je najbolj obremenjen del škornja in so ga naredili pri Michelinu bo dober še veliko sezon. Nizka masa pomeni veliko kontole in neutrujajočo vožnjo, predvsem pa navduši izjemna mera zaščite in udobja. Škornji namreč ne zahtevajo nobenega uleganja saj so lepo oprijeli nogo od prvega dne uporabe. Pri TCX-u so to dosegli z inovatino rešitvijo, ki je zavrgla notranji čevelj, ki je bil do sedaj nekako domena najboljših škornjev. Z najkakovostnejšimi materiali, dobrim oblazinjenjem in mikro prilagajanjem zgornjega dela notranjega dela, ki nudi tudi zelo dobro zaščito pred vodo so zadeli v polno!

Noga ostane suha tudi, ko so razmere na terenu kaotične ob obilju vode. Zato TCX Comp Evo priporočamo tudi vsem enduro voznikom, ki si dostikrat zmočijo noge med prečkanjem večjih luž, potokov ali rečic.

Motokrosisti pa boste najbolj cenili zelo dobro oporo in torzijsko zaščito kar pomeni varnost, varost in še enkrat varnost na štartih v gneči prvega ovinka ali med trdimi pristanki po najdaljših skokih.

Za sezono 2017 škornja niso spreminjali, so pa poskrbeli za nekaj atraktivnih barvnih kombinacij.

Če smo pokolovski lahko damo edini minus ceni, ta je žal kar zasoljena (480 Eur). Je pa res, da TCX ponuja tudi cenejše modele za rekreativce.

V Sloveniji jih zastopajo in prodajajo pri TC motoshopu v BTC (Ljubljana).

Peter Kavčič

Foto: TCX, Peter Kavčič, Miro M.