Test opreme: Čelada Arai Chaser-X

25. 10. 2019 | Primož Jurman
Deli
Test opreme: Čelada Arai Chaser-X (foto: Primož Jurman)
Primož Jurman

Ste vedeli, da pri japonskem proizvajalcu čelad Arai načrtujejo in razvijajo nov model čelade tudi do pet let in da izdelava ene čelada traja 18 ur?

Arai je znamka z vrha ponudbe zaščitnih motorističnih čelad in jo uporabljajo tudi najboljši tekmovalci - denimo tovarniški voznik Yamahe Maverick Vinales v razredu MotoGP ali petkratni svetovni (tudi letošnji) prvak razreda Superbike Joathan Rea.

Model Chaser-X je tretji model te priznane znamke, ki uporablja nov sistem zapiranja sprednjega vizirja (VAS – variable Axis System), prav tako se čelada odlikuje z novim sistemom prezračevanja, podobnega tistemu iz vrhunskega modela RX-7V, ki ga zaznamuje velika vhodna reža (Top Ventilation System).

Zunanja školjka je prilagojena obliki "evropskemu” tipu glave, FCS (Facial Contour System). Čelada je relativno majhna, s tem zelo aerodinamična in tiha, na podbradnem delu je dodana zaščita. Zagotovljeno je srednje močno zračenje, proti rosenju vizirja je dodan t.i. »pinlock vložek«. Čelada ima snemljive ličnice in je v celoti pralna, v notranjosti je moč namestiti tudi slušalke za komunikacijski sistem.

In cena? Od  569,00 do 699,00 evrov (odvisno od dizajna) na voljo pri slovenskem zastopniku, Pintar Racing Service, Prebačevo 63, 4000 Kranj. 

 

Primož Jurman

Foto: Primož Jurman

Novo na Metroplay: RENAULT CLIO - Nov obraz in nove oznake za slovenskega ljubljenčka! | Test