Kolekcija Thor MX 2019

S kolekcijo 2019 gigant v terenskem motociklizmu Thor prinaša inovacije in novosti, ki dvigajo opremo za motokrosiste in enduraše na višjo raven. Poleg oblačil za dirke in rekreativno vožnjo na terenu so razširili svoj program na področju čelad, škornjev ter dodatne opreme, kot so oblačila za vsak dan, torbe in potovalke.

1. 8. 2018

Za motokros in enduro lahko izbirate med tremi linijami, kjer je najvišje na seznamu tehnoloških inovacij linija Prime pro. Ta je narejena iz najsodobnejših lahkih materialov ter krojena z minimalnimi šivi. Je najlažja, odlično prezračevana in krojena, da čim manj ovira voznika med vožnjo. Prime pro je namenjena motokrosistom, ki želijo izstopati tudi po videzu, saj so prav zanje pripravili divje grafike.

Srednjo pot so izbrali z linijo Pulse, ki je najbolj priljubljena, saj za svojo ceno ponuja veliko udobja, zaščite in kakovostne materiale, kar prinaša tudi dolgo življenjsko dobo hlač in majice. V petih novih grafikah lahko izbirate še med dodatnimi barvnimi kombinacijami. Linija Pulse je na voljo tudi v podizvedbi Pulse Air, kar pomeni, da je izdatno perforirana in dopušča boljše zračenje za vožnjo v toplejših dneh.

Za tiste, ki za motokros ali enduro opremo ne želite zapraviti več kot 100 evrov za komplet rokavic, majice in hlač, je linija Sector prava izbira. Poleg zanimivih grafik, med katerimi so kamuflažne barve, je treba izpostaviti možnost kombinacij enih hlač z različnimi dresi, kar pride prav vsem, ki si na drese potiskate sponzorje in imena, a ne želite zaradi tega kupovati dodatnih hlač, da lahko vseeno kombinirate različne videze, ko greste na dirko ali trening. 

Avanturisti, ki na svojih raziskovalnih poteh ne želite težke ali vroče 'adventure' opreme in se radi spopadete tudi s pravim terenom, lahko zdaj izbirate kompletno opravo iz linije Terrain, kjer najdete enduro hlače s prezračevalnimi odprtinami in velikimi žepi za shranjevanje telefonov, denarnic in podobne drobnarije. Hlače z zadrgami za prezračevanje so narejene iz močnega najlona in so na voljo v izvedbi za nošenje prek škornja ali pa tako, da jih zatlačite v škorenj kot motokros hlače. Imajo dva velika vodoodbojna žepa in enega notranjega manjšega. Majica je narejena iz trpežnega materiala, ki dobro odvaja vlago in preprečuje, da vas prepiha. Ob straneh so našili perforiran material, da lahko vroč zrak, ki nastane ob telesu medtem ko se vozite po terenu, hitro izpuhti. Poleg hlač in majice komplet sestavlja še enduro jakna, ki ima možnost odstranjevanja rokavov in velike prezračevalne zadrge ter žepe, kamor lahko spravite sendvič in manjšo plastenko pijače. Če iščete avanturistično opremo, ki bo zdržala leta uporabe, in se nameravate zapeljati tudi po makadamu in kolovozih, je to tudi cenovno zelo ugodna alternativa. Komplet hlač, jakne in majice vas bo stal manj kot 300 evrov.

Novost je tudi cenovno ugodna kros čelada Sector MIPS, ki ima vgrajeno oblazinjenje dvojne trdote z najbolj učinkovitim razporejanjem sile ob udarcu v svojem razredu. Čelada spada v nižji cenovni razred.

 

Oprema za motokros in enduro Thor je na voljo pri pooblaščenih trgovcih Parts Europe v Sloveniji.