Uporabno, prestižno in šik - Akrapovičeva zaščita za BMW R1250 GS

4. 3. 2022
Deli

Pri Akrapoviču so razširili paleto izdelkov z veliko novostjo in na trg prvič poslali zaščitne okvirje iz lahkega titana, tokrat namenjene motociklu BMW R 1250 GS.

Na podlagi bogatega znanja in izkušenj, pridobljenih z večdesetletnim delom na področju obdelave lahkega titana, so v podjetju zasnovali ter izdelali zgornji in spodnji komplet zaščitnih okvirjev za BMW R 1250 GS. Kompleta sta izdelana iz peskanih titanovih cevi, ki so ob enakih mehanskih lastnostih za približno 40 % lažje od cevi iz nerjavnega jekla. Zagotavljajo visoko trdnost, hkrati pa so lahke in odporne proti koroziji. Okvirji so izdelani z varjenjem po postopku TIG, vključujejo pa tudi lasersko izrezane in natančno obdelane prirobnice debeline 8 mm, ki zagotavljajo, da se okvirji popolnoma prilegajo motociklu. Stabilna konstrukcija je delno pritrjena na okvir motocikla, kar ob morebitnem udarcu poskrbi za razporeditev sile.

Okvirji so zasnovani tako, da se prilegajo obstoječim komponentam motocikla, v podjetju pa so z namenom razvoja kompletov za optimalno zaščito motocikla opravili številne teste in analize deformacij. Kompleta sta izdelana z veliko pozornostjo do detajlov, ne omejujeta kota nagiba motocikla in imata homologacijo ABE. Vsi štirje deli skupaj tehtajo samo 6,26 kg, kar pomeni, da gre za ene najlažjih zaščitnih okvirjev na trgu za BMW R 1250 GS.
 
Na okvirjih je vgraviran logotip znamke Akrapovič, z besedo »Titanium« na dobro vidnih mestih, ki razkrivajo, iz kakšnega materiala so okvirji izdelani. Zgornji komplet – Upper Protection Bar Set (Titanium) in spodnji komplet – Lower Protection Bar Set (Titanium) lahko kupite skupaj ali ločeno. Primerna sta za motocikle BMW R 1250 GS 2019–2022, pri čemer za BMW R 1250 GS Adventure zgornji komplet ni na voljo. Okvirji so oblikovani tako, da zagotavljajo visoko raven zaščite motocikla, hkrati pa lahko voznik nanje namesti tudi dodatne torbe, meglenke in žaromete drugih proizvajalcev.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk