Za vse ki razmišljate o novi moto sezoni - tu so prve novosti na področju oblačil

29. 10. 2021 | Primož Jurman
Deli
Za vse ki razmišljate o novi moto sezoni - tu so prve novosti na področju oblačil (foto: andraž kejžar)
andraž kejžar

Da so pri bavarskem Heldu spretni z usnjem, vemo – predvsem jim gre dobro pri izdelovanju rokavic. No, odlični so tudi pri izdelavi ostale opreme. Na primer pri usnjenih jaknah.

V primerjavi z drugimi proizvajalci opreme so morda nekoliko manj barvito postavljaški, njihovi aduti pa so kvalitetni materiali in izdelava, pa tudi v njihove izdelke vgrajena pasivna varnost. Temu primerne so njihove cene. Usnjena jakna Held Cosmo 3.0 je jakna klasičnega dizajna, sešita iz 1.1 - 1.3mm debelega in mehkega kravjega usnja, naslednica modela Cosmo II. Da se motorist v poletni vročini počuti bolje, je podloga opremljena z membrano TFL COOL, ki znižuje temperaturo, k dodatni zračnosti pa poleg perforiranega usnja na nekaterih mestih sodijo še reže z zadrgami na sprednji in zadnji strani, ter na rokavih jakne.

Notranji termalni brezrokavnik je odstranljiv, vsega skupaj ima jakna sedem žepov – štiri zunanje in tri notranje, od tega je en namenjen shranjevanju mobitela. Za pasivno varnost skrbijo odstranljivi ščitniki na ramenskem in predelu komolca – te je moč nameščati tudi glede na telesne proporce. Na izpostavljenih mestih so ojačani šivi, v jakno so všiti tudi refleksni materiali. Z zadrgo na spodnjem delu je jakno moč kombinirati z usnjenimi hlačami. Jakna na začetku, ko je še nenošena, deluje nekoliko okorno, predvsem na zgornjem predelu rok, z uporabo pa se zmehča. Held v Sloveniji zastopa in prodaja Pintar Racing Service, Prebačeva 63a.        

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk