Preizkusili smo enduro specialke Beta na Vranskem

Prve vtise o motociklih Beta za športno rekreacijo na terenu smo preizkusili že sredi poletja. No tokrat pa smo se odzvali vabilu Beta slovenija, da preizkusimo novosti še na bolju domačem terenu, v centru AMZS varne vožnje na Vranskem. No, seveda jih nismo prav nič 'šparali' ampak kar na polno gonili po zabavnem offroad poligonu.

30. 8. 2013

Tule pa še razmišljanja iz prve roke našega občasnega testnega voznika Tomaža Pogačarja, ki s svojo pojavo lahko lepo oceni ali so motociklu primerni tudi za nekoliko bolj konkretno rasle dedce, ki v višino merijo blizu dvestotice, na tehtnici pa prek stotice:

'Tokratnega testa sem se izredno razveselil, saj gre za segment motorjev, ki mi je najljubši. Navdušen sem bil nad skoraj celotno paleto motorjev. To je bila prilika, da ugotovim kakšne so razlike v finesi motorjev, saj je bil nabor od ostrih dvotaktnih hard enduro motorjev, do težkokategornih štiritaktnih bombnikov.

Testa sem se lotil zelo sistematično, saj sem začel z motorji, ki so najbližje (po kubaturi) mojemu KTM-mu 450. Torej, začel sem s 400 kubičnim motorjem, ki me je takoj popolnoma prepričal. Po nekaj krogih na testnem poligonu sem vedel, da je to odličen motor. Ima dovolj moči, da lepo potegne iz zavoja, se lepo zvrti v visoke vrtljaje, kar pomeni, da je izredno uporaben za rekreativca mojega kova. Imel sem še slabe spomine na 450, ki sem jo vozil letos spomladi, predvsem zaradi trdega vzmetenja mi ni "sedla", ampak tokrat je vzmetenje delovalo odlično.

Naslednji je bil seveda 500, ki ne samo, da me je prepričal, ampak me je navdušil v vseh elementih vožnje. Pričakoval sem težje rokovanje v ostrih zavojih, a sploh nisem imel nobenih težav. Iz zavoja gre pa kot lačen tiger . Po zadnjem kolesu od prve do tretje, kontrolirano a izredno agresivno. Takoj sem vedel, da je (zame) zmagovalec testa, pa čeprav še nisem vozil ostalih motorjev.

Iz 500 sem šel na 350. Popolnoma anemičen motor, brez prave iskre življenja, iz ovinka moraš neprestano prestavljati, v klancih se muči s sabo in mano... Morda sem imel smolo, da sem ga zajahal po 500tki. Ko gledam sedaj iz razdalje parih dni ugotavljam, da sem mu delal krivico, saj je odziven, gre lepo brez problemov kamorkoli, ampak po 500tki...!

Kar nekaj upov sem položil na naslednji motor. To je 300 kubični dvotaktnik, ki obljublja neskončno moč, a dovolj navora, da ne deluje živčno že v nizkih vrtljajih. Dejansko je izpolnil ta pričakovanja. Iz ovinka gre lepo, ne zahteva agresivnega privijanja desne ročice, še celo v drugi prestavi se iz zelo zaprtega ovinka odpelješ brez problemov. Kot pri štiritaktnem motorju. Ko pa presežeš določeno število vrtljajev, pa začne vleči in ni in ni konca moči. Vseeno pa ne znori, kot sem pričakoval in imel že priliko preizkusiti kakšen drug 300 kubični dvotaktnik. Marko Jager, je pojasnil, da ima ta motor "civilen"maping, 250 pa dirkalnega.

Ja, 250 ima res tekmovalen značaj. Je izredno zahteven motor (za rekreativca!). Povsod zahteva prave vrtljaje, z lahkoto se zvrti v najvišje in pri vsem tem je zelo agresiven. A vseeno ne toliko, da mi ne bi bil všeč. Začudo, četudi nisem ljubitelj dvotaktnikov, bi se lahko navadil nanj in kljub temu, da je zahteval veliko pretikanja in natančno linijo vožnje, me je navdušil.

Po tretmaju z dvotaktniki sem moral prti na jasno, ali niso morda tako dobri, da bi zamenjal mojega štiritaktnega za 300 kubični dvotaktnik. Tako sem moral še enkrat poskusiti oba močnejša štiritaktnika, in lahko povem, da sem kljub odličnim lastnostim dvotaktnikov na koncu ves "zaljubljen" odšel iz Vranskega. In to v 500 kubični štiritaktnik, ki je zame nesporen zmagovalec testa. Samo še ženi moram nekako objasniti, zakaj je prišel čas za menjavo motorja,...'

Tomaž Pogačar

 

 

 

 

beta RR