Video: Erzberg Hare scramble v počasnem posnetku

Erzberg, ki je tokrat šel končno v roke Grahamu Jarvisu, ki se je s tem še bolj utrdil na prestolu med najbolj ekstremnimi endruo vozniki, je peklenska preizkušnja. Oglejte si video v počasnem posnetku, kjer lahko ob ogledu drobnih detajlov vidite kako so tekmovalci trpeli v boju z železno goro.

Video: Erzberg Hare scramble v počasnem posnetku (foto: Gepa in ESPA pictures) Gepa in ESPA pictures
11. 6. 2013

Kakšno je zanimanje za to dirko, dovolj zgovorno pove že ta podatek, da se 1500 startnih mest, kolikor jih je na voljo za kvalifikacijski prolog, ob odprtju prijav  zapolni v slabih dveh urah in je v čakalni vrsti še več tisoč voznikov.

Za Slovensko promocijo je odlično poskrbel MS Racing Team, ki je poleg tega, da se lahko ponaša z najboljšim slovenskim dirkačem Miho Špindlerjem in se je njihov boks nahajal med največjo svetovno elito, pripravil nekaj minut pred startom nedeljske dirke Jet-skifreestyleshow na znamenitem jezeru Erzberg.   Vragolije in dih jemajoče trike bratov Florjančič si je že na sobotnem treningu ogledalo preko 3000 gledalcev. Najhitrejših 500 voznikov na prologu se je uvrstilo na nedeljsko dirko, ki velja za najtežjo ekstrem enduro dirko na planetu, imenovano Red BullHareScramble. Letos je bil že sam start in prvi vzpon prva velika ovira za večino tekmovalcev, saj je bilo na startu po nekod tudi do pol metra vode. Najbolje je startal Francoz MatthieuGagnouda ga je kmalu ujel in prihitel Nemec Andreas Lettenbichler.  Zelo dobro, med najboljšo deseterico,  je dirko začel tudi Miha Špindler. Jarvis Graham (Husaberg EC300), ki je startal iz druge startne vrste, je ta zaostanek hitro nadoknadil in pred 12. kontrolno točko prevzel vodstvo, ter si po treh diskvalifikacijah v preteklih letih, končno priboril zmago na znamenitem Erzbergrodeo. Kot drugi je v cilj pripeljal Andreas Lettenbichler na Husquarni WR300, tretje mesto pa je osvojil Alfredo Gomez Cantero na Husabergu TE300. V cilj te najtežje dirke na svetu, je letos pripeljalo 14 voznikov, med njimi pa  žal ni bilo nobenega Slovenca.  Miha Špindler, ki je bil odlično na poti in v prvi polovici držal stik z najboljšo deseterico, je dirko izgubil pred 13. kontrolno točko, na znamenitem KarlsDinner,kjer je zašel iz idealne linije in se zaplezal med skalovjem. Med tem je precej poškodoval tudi motor in ostal brez zadnje zavore, kar pa ga ni zaustavilo, da nebi nadaljeval po vratolomnih spustih do Dynamite, kjer mu je za osvojitev predzadnje kontrolne točke in spust v cilj zmanjkalo časa. Kljub temu je to izjemen dosežek, saj je z osvojenim 19. mestom potrdil svojo formo in napovedal boj z najboljšimi tudi na naslednji dirki, ki bo v začetku julija v Romuniji, imenovana Red BullRomaniacs. Miha pa je postavil z Sherco 300SE tudi svojevrsten rekord, saj je bil edini s štiritaktnim motorjem med najboljšimi in daleč pred ostalimi. Na dirki je bilo še 10 Slovencev, ki so osvojili naslednja mesta: 70. Šumah, 81. Jager, 90. Vačun, 108. Grubelnik, 116. Petelin, 230. Kovač, 235. Naveršnik, 237. Matovič, 276. Celofiga in 478. Kranzan.

Foto: Gepa in ESPA pictures