Video: Honda GL 1800 Gold Wing

Tempomat, ogrevana sedeža, radio z mp3 predvajalnikom, 1.800 kubičnih centimetrov . . Ne, ne govorimo o Meganu z vso možno opremo, ampak o motociklu. Celo zračno blazino si lahko omislite! No, brisalcev pa res nima.

19. 8. 2008

Legenda na dveh kolesih, Honda Gold Wing, ki je narejena na drugi strani velike luže in se razvija ter raste že od leta 1975, je prav poseben motocikel. Ko se boste z vključenim radiom peljali čez mesto, se bodo ljudje obračali bolj, kot za katerokoli CBR-ko ali R1. 405 kilogramov težko gmoto z vso možno opremo, ki si jo lahko privoščite na motociklu, je pač težko spregledati.

Ni za vsakogar, tale Gold Wing. Že evrska vsota, za katero si lahko privoščite tudi kabria Mazdo MX5, naredi določeno selekcijo med motoristi, priporočljivo pa je še, da ima voznik za seboj nekaj desettisoč kilometrov izkušenj, čeprav se za tako velik motocikel vede Honda presenetljivo lahkotno. Ampak tako redek motocikel pa Gold Wing tudi ni - lani so jih pri nas registrirali 36!

Očitno je tudi pri nas kar nekaj motoristov, ki si radi privoščijo najboljše. Zajahajo fotelj na dveh kolesih, z levim palcem pojačajo jakost INXS-ev, ki pojejo iz kvalitetnih zvočnikov in se skriti pred prepihom odpeljejo. Nekam daleč . .

Matevž Hribar

Honda_Goldwing