Z R nineT-jem med oldtimerji

Pravijo, da je dobre stvari potrebno deliti, zato smo se tudi mi želeli za vikend podružiti z drugimi motorističnimi navdušenci in jim predvsem pokazati čare novega retro bavarca.

28. 4. 2014

Na uho nam je prišlo, da oldtimer klub Soteska, v Ljubljani organizira tradicionalno srečanje starodobnih vozil. Pa smo rekli, zakaj pa ne,...namreč novi R nineT močno spominja na stare ''cafe racerje'', ki jih na takšnih shodi nikoli ne manjka. Res pa je, da nismo bili ravno prepričani kakšne bodo reakcije udeležencev in ostalih ''firbcev'', ki se udeležujejo tovrstnih dogodkov.

Pa se je začelo, ob prihodu začudeni pogledi, kaj se pa to zdaj pelje, kaj pa to bobni... Parkiral sem ga kar poleg starega BWM R80 RT, ki so ga včasih uporabljali gospodje Miličniki. Pa se je nadaljevalo v stilu 'koliko kubikov pa ima', 'lep', 'hud', 'res so dobro naredili', veliko pa se jih je ob ogledovanju kar zatopilo v svoje misli in (predvidevam) fantaziralo kako paradirajo z njim po mestnih ulicah.

Nedvomno nam je sobotni izlet med starodobnike potrdil, da ima R nineT poseben čar in neko posebno karizmo, saj je malokaterega obiskovalca pustil ravnodušnega. Lahko rečem, da smo se kljub začetni negotovosti, na koncu odpeljali domov zelo samozavestno.

Uroš Jakopič, foto: Uroš Jakopič