Boschev tehnični kotiček

Umazanija, sneg, led, mraz – zima ni prav nič prizanesljiva do brisalnikov, zato jih morate še posebej zaščititi.

13. 12. 2013

Skoraj nič ni tako pomembno za varnost kot neoviran pogled na cesto. Kako bi človek lahko sploh vozil, če ne bi pravočasno opazil drugih vozil, napisov na tablah ali ovinka, ki se mu približuje?

Glede na to, da prihajajo meseci, v katerih so dež, sneg, led in umazanija redni spremljevalci vožnje, se morate še posebej posvetiti vetrobranskemu steklu in brisalnikom. Strokovnjaki priporočajo, da brisalnike zamenjamo pred zimo in po njej, najmanj pa enkrat na leto. Če med brisanjem puščajo sledi ali zameglijo vidno polje, je skrajni čas za zamenjavo. Enako velja, če se sliši škripanje ali celo drdranje in pod brisalniki zastaja velika količina vode.

Bosch, vodilni proizvajalec v avtomobilski industriji, ponuja široko izbiro brisalnikov za vse vrste vozil. Ti izdelki zagotavljajo največjo varnost, dolgo življenjsko dobo in optimalno čisto vetrobransko steklo. To potrjujejo tudi testi strokovnih revij in znak kakovosti GTÜ. Zaradi trdih metlic z dvojnim mikrorobom brišejo še posebej temeljito, poseben sloj pa poskrbi za to, da se ne zatikajo in rahlo drsijo po površini stekla.

Menjava je tako pri brisalnikih Aerotwin kot pri kovinskih Twin in tistih za zadnje steklo Rear zelo preprosta, brisalniki pa se prilegajo 90 odstotkom vseh vozil z običajnimi metlicami.