Michelin svetuje: Kako izbrati pnevmatike za zimo?

Michelinovi strokovnjaki so za vas pripravili nekaj nasvetov, kako glede na vaše potrebe izbrati najboljšo zimsko pnevmatiko.

Michelin svetuje: Kako izbrati pnevmatike za zimo? (foto: Michelin) Michelin
22. 11. 2017 | Promocijsko sporočilo

Zima se hitro bliža in morda se sprašujete, če je vaše vozilo ustrezno opremljeno. Vožnja v zimskih razmerah je precej drugačna kot sicer, zato morate vaše vozilo ustrezno pripraviti, posebno pozornost pri tem pa velja posvetiti pnevmatikam! Z Michelinom boste pripravljeni, da se soočite s pogoji hladne zime.

Kakšni so vaši običajni pogoji za vožnjo pozimi?

Če se pri vožnji redno srečujete z zahtevnimi zimskimi razmerami, kot sta sneg ali led, vam Michelin priporoča uporabo zimskih pnevmatik. S programom MICHELIN ALPIN boste uživali v varni, udobni vožnji in preciznem krmiljenju, v še tako zahtevnih zimskih razmerah.

Če se srečujete s spremenljivim vremenom in občasnim sneženjem, so pnevmatike MICHELIN CrossClimate+ izdelane prav za vas: to so prve letne pnevmatike s certifikatom za zimske razmere (3PMSF; 3 Peak Mountain Snowflake; 3 vrhovi gora s snežinko), ki je viden na bočnici in označuje, da je pnevmatike možno uporabljati v vseh letnih časih, tudi v državah, kjer se za vožnjo v zimskih razmerah zahtevajo zimske pnevmatike.

Katero koli rešitev boste izbrali, Michelin vam svetuje, da izberete pnevmatike s certifikatom 3PMSF: to so pnevmatike, ki so uspešno prestale test, ki je predpisan z Uredbo in s tem zagotavljajo ustrezno raven zmogljivosti v zimskih razmerah.

Kakšen model vozila imate?

V programu pnevmatik je lahko več modelov, ki ustrezajo različnim vrstam avtomobilov (športni, SVU...). Glede na znamko vozila, model in moč motorja, je možno, da potrebujete zelo poseben komplet pnevmatik. Včasih je za izbor pomembno tudi leto proizvodnje vozila. Najbolje je, da se posvetujete z usposobljenim strokovnjakom, da bodo pnevmatike zagotovo ustrezale zahtevam vašega vozila.

Kaj pa dimenzija pnevmatik?

Ustrezne zimske pnevmatike za vaše vozilo lahko izberete tudi, če poznate dimenzijo koles. Informacije, ki jih najdete pri „dimenzija koles” vključujejo različne elemente: širino, višino, notranji premer, indeks nosilnosti in kategorijo hitrosti. Indeks nosilnosti in kategorija hitrosti sta zelo pomembna podatka za najboljši možen izbor.

Zadnji nasvet za pot v zimski svet

Če niste prepričani, kako izbrati zimske pnevmatike za vaše vozilo, vam pri tem lahko pomaga Michelin. Na Michelinovi spletni strani je iskalnik/brskalnik pnevmatik, ki vam omogoča, da vnesete vse pomembne podatke o vašem vozilu in izračuna, katere pnevmatike bi bile najboljša možnost za vas.

Več na: http://www.michelin.si/zimske-pnevmatike