Prva stvar, ki jo morate narediti, če se zgodi nesreča

Ukrepati je treba takoj!

Prva stvar, ki jo morate narediti, če se zgodi nesreča (foto: Profimedia) Profimedia
24. 11. 2020 | Promocijsko sporočilo

Če ste udeleženi v prometni nesreči v Sloveniji:

  • svoje vozilo ustavite;
  • čimprej v skladu z možnostmi omogočite normalno prevoznost ceste;
  • kraj prometne nesreče glede na okoliščine prometne nesreče ustrezno zavarujete in označite z varnostnim trikotnikom, v nočnem času uporabite ob varnostnem trikotniku tudi rumeno utripajočo luč, baklo ali drug primeren način osvetlitve;
  • ob vsaki zaustavitvi na vozišču ali ob njem (ko lahko predstavljate nevarnost drugim udeležencem v prometu) prižgite varnostne utripalke ter vozilo nato ustrezno označite in zavarujete;
  • ob zavarovanju kraja prometne nesreče ali vozila v okvari je treba upoštevati predvsem specifičnost kraja, kjer se je prometna nesreča zgodila oz. kjer je vozilo obstalo zaradi okvare. Na avtocestah in hitrih cestah, kjer ob desnem robu vozišča poteka odstavni pas, vozilo odstranite na odstavni pas in ga označite na primerni razdalji z varnostnim trikotnikom in prižganimi varnostnimi utripalkami, odvisno od poteka ceste. V vsakem primeru vam svetujemo, da vozilo odstranite na primerno mesto (na primer na počivališče) in tam počakate na pomoč (obvestite vlečno službo, mehanično delavnico ipd.) ...

Tako pišejo na uradni spletni strani Ministrstva za notranje zadeve. Če želite prebrati več, kliknite TUKAJ.

Ker nesreča nikoli ne počiva, pa si še danes zagotovo Vzajemnino zavarovanje. Zakaj? Beri dalje.

Dostop in kritje stroškov samoplačniških zdravstvenih storitev 

Pozabite na dolge čakalne vrste in visoke stroške zdravljenja, ki lahko trajajo več mesecev ali celo let. Vsako odlašanje z zdravljenjem v primeru bolezni ali poškodbe lahko stanje namreč poslabša in močno podaljša čas, ki je potreben za okrevanje, medtem ko lahko pregled ali poseg pri zasebnem izvajalcu pošteno osuši vaš družinski proračun. 

Zdravstvena polica je Vzajemnino zavarovanje, ki obljublja čisto drugačno izkušnjo zdravstva: brez čakanja, s popolno organizacijsko podporo ter v mreži zanesljivih in strokovnih izvajalcev.

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

Brezplačna asistenca

Zdravstveno polico vam ne bo treba skrbeti za dokumentacijo, številne klice in čakanje. Dovolj je, da pokličete asistenčni center Varuh zdravja, kjer za vas v celoti pripravijo načrt zdravljenja in vas vodijo vse od začetka do zaključka zdravljenja - doma ali v tujini.

Varuh zdravja sodeluje z izbranimi zdravniki in ustanovami, ki dosledno zagotavljajo vrhunske storitve v primeru bolezni in poškodb. V mrežo izvajalcev zdravstvenih storitev Varuh zdravja je trenutno vključenih več kot 50 domačih in okoli 30 tujih partnerjev.

Personalizirana Zdravstvena polica

Zdravstveno polico je v veliki meri mogoče oblikovati po svojih željah in glede na svoj življenjski slog, hkrati pa si sami izberete tudi višino letne zavarovalne vsote za zdravstveno varstvo za področja, ki so vam najpomembnejša.

V zavarovanje sta vključeni še dve dodatni storitvi, in sicer posvet z zdravnikom v živo prek videa ali klasičnega klica in Dr. Posvet, varen in zaseben kanal, kjer lahko zdravniku prek izbrane aplikacije za klepet (Viber, Facebook Messenger, WhatsApp, ...) kadarkoli zastavite vprašanje, če ste v skrbeh. Na vaše vprašanje vam bo v najkrajšem možnem času odgovoril eden od sodelujočih zdravnikov.

Dr. Posvet vam je na voljo 365 dni, 24 ur na dan

Več o Zdravstveni polici preberite TUKAJ.

Fotografije: promocijsko gradivo in profimedia