Pomlad je pred vrati – je vaš avto že pripravljen nanjo?

Štirje nasveti ob bližajočem uradnem koncu zimskega obdobja.

Pomlad je pred vrati – je vaš avto že pripravljen nanjo? (foto: Silux) Silux
23. 2. 2017 | Promocijsko sporočilo

Topli sončni žarki opozarjajo, da bo kmalu konec z obvezno zimsko opremo in da se bliža čas, ko bo vaš avtomobil 'lažje zadihal'. Zima je za avtomobil precej naporno obdobje, zato je dobro, da avtomobil spomladi pregledate in poskrbite za morebitne težave, ki so nastale pozimi. Da bo lažje, smo vam pripravili kratek seznam za spomladansko vzdrževanje vašega jeklenega konjička.

1. Očistite in operite podvozje

Zimske razmere zahtevajo uporabo soli in peska na cestišču, da se poveča trenje na poledenelem cestišču. Ker je sol glavni krivec za korozijo kovinskih delov podvozja, je dobro, da vozilu že med zimo večkrat privoščimo pranje podvozja, predvsem pa je to priporočljivo storiti ob koncu zime.

2. Preverite stanje brisalcev in jih po potrebi zamenjajte

Gumijasti deli brisalcev so med zimskimi razmerami izredno obremenjeni. Sneg, led in sol v kombinaciji z nizkimi temperaturami občutno vplivajo na njihovo obrabo. Če brisalci puščajo črte po vašem steklu, je že nastopil čas za menjavo.

3. Zimske pnevmatike zamenjajte z letnimi

Do 15. marca veljajo predpisi za uporabo obvezne zimske opreme, nato pa je dobro čim prej zamenjati zimske gume z letnimi, saj se zimske gume v letnih razmerah izjemno hitro obrabijo, ker so mehkejše.

4. Preverite nivoje vitalnih tekočin

Pozimi je tudi vaš motor bolj obremenjen kot sicer, zato je ob koncu zime priporočljivo pregledati nivo motornega olja, hladilne tekočine, zavorne tekočine in seveda tudi tekočine za pranje stekla.

Skrb za vašega jeklenega konjička lahko pripomore k podaljšanju njegove življenjske dobe, zato ga nikar ne zanemarjajte. V spletni trgovini z avtodeli silux.si lahko najdete kakovosten izbor izdelkov po res dostopnih cenah – zaupajte spletnemu trgovcu leta 2016 in prihranite!