Staro vs. novo – več za vaš denar

Nakup avtomobila ni rutinski dogodek, sploh v današnjem času in razmerah. Še toliko bolj dandanes prihaja do izraza dilema pri odločanju med nakupom novega ali rabljenega vozila. Seveda ima vsaka stran svoje pluse in minuse, ampak z dobrim razmislekom, poznavanjem razmer ter ob upoštevanju nekaterih informacij v nadaljevanju članka lahko sprejmete najboljšo odločitev.

2. 10. 2013 | Promocijsko sporočilo

Na začetku se je seveda potrebno vprašati, kakšno vozilo potrebujete, koliko kilometrov prevozite letno, koliko potnikov in prtljage v povprečju prevažate, kakšna vožnja vam najbolj ugaja in koliko časa nameravate vozilo obdržati. Nato seveda sledi tisti bolj zahteven del, pri katerem lahko z dobro odločitvijo veliko prihranite, pri kakovosti in izbiri vozila pa vam pri tem ni potrebno sprejemati kompromisov.

Medtem, ko pri nakupu novega avtomobila ni veliko zadržkov, razen tega, katero znamko ali model izbrati, cene ter koliko vrednosti bo vozilo izgubilo praktično takoj, ko ga odpeljete domov (nekatera nova vozila v prvem letu od nakupa izgubijo tudi do tretjino nakupne vrednosti!), je pri nakupu na trgu rabljenih vozil situacija malo bolj zapletena.

Predvsem zaradi zadržkov in negativne slike, ki se je rabljenih vozil oprijela skozi leta zaradi nepoštenih prodajalcev ter raznih trikov, ki so se jih in ki se jih nekateri poslužujejo še danes (najpogosteje gre za prikrite poškodbe in napake, za katere vedo, ponarejanje servisnih listin in realnega stanja prevoženih kilometrov), zaradi česar so kupci do rabljenih vozil nezaupljivi ter imajo občutek, da ne vedo čisto točno, kaj bodo dobili za svoj denar, s čimer se je razvrednotilo tudi kvalitetna rabljena vozila na tržišču.

A vseeno je trend prodaje rabljenih vozil v porastu. Veliko so k temu doprinesli tudi pooblaščeni prodajalci rabljenih vozil kot je Das WeltAuto (uradna znamka za prodajo rabljenih vozil koncerna Volkswagen, op. a.), ki so ga na slovenski trg leta 2007 kot znamko pripeljali v Porsche Slovenija in ga uvedli pri vseh partnerjih, ki lahko zadostijo visokim standardom, katere narekuje matični koncern in so podobni tistim, ki jih imajo trgovci z novimi vozili.

WeltAuto

Pri takem pooblaščenem prodajalcu rabljenih vozil namreč vsako rabljeno vozilo v skladu s predpisanimi notranjimi standardi ter v celoti z najsodobnejšo diagnostično opremo temeljito (več kot 30 preverjanj) pregledajo usposobljeni strokovnjaki. Poznano je poreklo vozila, servisna zgodovina ... Vsa vozila, ki zadostijo standardom in prejmejo oznako Das WeltAuto so npr. opremljena tudi z garancijo do enega leta, ki je zajeta v ceni in zagotavlja tako kakovost avtomobila kot storitve ter seveda tudi podpore.

Tako za nekaj evrov več tveganje ob nakupu zmanjšate na minimum in se izognete morebitnim več sto evrov visokim stroškom, ki bi jih tvegali pri najpogostejši napaki – nakupu rabljenega vozila po najnižji možni prodajni ceni. Katero od takih zgodb gotovo pozna vsak od nas.

Pooblaščeni prodajalec lahko za kupca na enem mestu uredi praktično vse do registracije, saj poskrbi za ustrezno financiranje (tudi do 7 let) in zavarovanje, tako za fizične kot pravne osebe, v primeru nakupa vozila višjega cenovnega razreda pa nekateri ponudijo tudi nadomestno vozilo v času morebitnega popravila vozila pri pooblaščenem servisnem partnerju.

Pri nakupu rabljenega vozila torej obstaja nekaj tveganj, ki pa se jim lahko enostavno izognete z nakupom pri pooblaščenih prodajalcih, ki z dobro organizacijo in razvejanostjo ob konkurenčnih cenah zagotavljajo visoke standarde in kakovost vozil, ki jih ponujajo, o njihovem prepričanju v to pa priča tudi garancija, ki so jo pripravljeni za svoja vozila ponuditi.

Tako lahko ob minimalnem tveganju (vozilo je skoraj novo) ogromno prihranite pri nakupu t.i. "novejšega" rabljenega vozila. Ta vozila niso starejša od enega leta, a so kljub temu znatno cenejša kot nova vozila. Namesto novega Pola si tako lahko za nekoliko nižjo ceno privoščite VW Golfa. Namesto novega Audija A3 pa si lahko za enako ceno privoščite malo rabljenega Audija A4 ipd.

Naslednjič, ko se boste odločali za nakup vozila, obiščite torej specializiranega prodajalca z rabljenimi vozili in se prepričajte o najboljšem razmerju med ceno in kakovostjo, predvsem pa - prihranite!

Oglejte si spletno stran Das WeltAuto (www.dasweltauto.si) in preverite njihovo ponudbo!

WeltAuto