Test navigatorja Mio Moov S555

Mio je navigacijski velikan, njihov navigator Spirit pa ta status več kot potrjuje.

18. 3. 2010

Miov navigator S555 Europe Plus HF Traffic je urejen, saj napotke podaja tudi v slovenščini, v naš jezik pa so prevedeni tudi popolnoma prenovljeni izbirniki.

Spiritov vmesnik zahteva nekaj privajanja, saj je do glavnega izbirnika, od koder vodijo vse poti, vedno treba pritisniti gumb z rdečkasto oznako na ohišju.

Zaslon je bogat z barvami, ves čas dobro viden in občutljiv za dotik. Naslov lahko vnesemo na vse znane načine, iščemo tudi, če ne poznamo natančnega naslova, saj nam Moov streže predloge, lahko pa kraj obiska poiščemo kar na zemljevidu, v potovalnem vodiču, po geo označbah NavPix ali prek Googlovega lokalnega iskanja.

Moov S555 lahko pot tudi snema, predvaja glasbo in deluje kot prostoročni podaljšek mobilnega telefona (Bluetooth). V testnem primerku je bila prednaložena kartografija Evrope, ki pa še ne pozna novejših odsekov slovenskih avtocest, kar pri sicer odličnem vodenju lahko pomeni oviro.

Izpostavili bi majhnost pisave in dajanja napotkov, kar ne bo všeč tistim, ki slabše vidijo. Uporabno je, da lahko uporabnik na domačem računalniku ustvari pot in jo prenese na Moov. Pri 319 evrov vredni napravi bi pohvalili velikost zaslona, vodenje, dodatne funkcije in prenosljivost, pograjali pa, da nima novih avtocestnih odsekov in hišnih številk.

Uradna spletna stran Mio