To so stvari, ki jih je pametno imeti v avtomobilu (poleg obvezne opreme)

V vsakem vozilu mora biti komplet obvezne opreme, pametno pa je imeti tudi druge pripomočke, ki nam olajšajo vožnjo ali nam pomagajo v zagati.

To so stvari, ki jih je pametno imeti v avtomobilu (poleg obvezne opreme) (foto: Profimedia) Profimedia
17. 3. 2022 | Promocijsko sporočilo

Zakon natančno določa, katero obvezno opremo morajo imeti različne kategorije vozil, kaj mora posamezen paket vsebovati in kako dolgo jo lahko uporabljamo. Glavnih sestavin je pet:  rezervno kolo, varnostni trikotnik, žarnice, prva pomoč in odseven varnostni telovnik, dodatna zimska pa so verige.

Kaj pa je še pametno vedno imeti v avtomobilu?

#1 Steklenica vode

Ne glede na to, če vsak dan opravljate le krajšo relacijo med domom in službo ali pa se odpravljate na daljšo vožnjo, je pametno v avtu imeti nekaj vode. Tako boste čez dan ostali hidrirani in sveži.

#2 Prigrizek

Podobno kot z vodo, imejte v predalu kakšen lažji zapakiran prigrizek za tiste nujne primere, ko obtičite v koloni ali vam pade sladkor.

#3 Nekaj krame

Manjši blokec, pisalo, robčki, žeton za nakupovalni voziček, strgalo za vetrobransko steklo, trajnostna vrečka ... Odvisno od vaših potreb in prostora v avtu shranite nekaj malenkosti, ki jih potrebujete vsakodnevno ali večkrat tedensko ter tako zmanjšajte slabo voljo, ko nekaj pozabite doma.

#4 Mobilni telefon

Čeprav je to, da imamo pametne telefone ves čas ne le pri sebi ampak kar v roki, postalo samoumevno, pa jih uvrščamo na seznam prav zaradi njihove vsestranskosti. Kje so časi, ko smo iz predala vlekli velike avtokarte ali mimoidoče povprašali za pot? Sploh še kdo uporablja stacionarni telefon? Kaj pa veliki stari računalniki in monitorji, ki so zasedli pol mize, in na katerih smo odpisovali na elektronsko pošto?

Danes je vse to (in še mnogo več) mogoče tudi s telefonom. Da pa boste vedno dosegljivi in povezani, potrebujete mobilnega operaterja s paketom, ki bo zadovoljil vse vaše želje.

Naj dodamo, da je telefon med vožnjo prepovedan, razen s prostoročnim načinom, zato ga kot voznik uporabljajte le za navigacijo ali predvajanje glasbe, medtem pa vam na sovoznikovem sedežu pride prav tole ...

NAGRADNA IGRA: V sodelovanju s Telemach podarjamo Apple iPhone 13 PRO 128GB in vse, kar morate storiti je rešiti enostaven kviz. Kliknite TUKAJ.

Mobilni paketi družine VEČ sodijo med največje Telemachove prodajne uspešnice in jih redno nadgrajujejo zaradi vedno večjih potreb uporabnikov. V skladu s strategijo zagotavljanja najboljše uporabniške izkušnje so nenehnih izboljšav deležni tako novi kot obstoječi uporabniki. Po tem, ko so leta 2019 v podjetju poskrbeli za pravo revolucijo in v paketu NAJVEČ ponudili neomejen prenos podatkov, so zdaj poskrbeli za še en mejnik, s katerim bodo navdušili svoje uporabnike. S 15. februarjem 2022 je po novem tudi v najbolj prodajanem paketu ŠE VEČ prenos podatkov neomejen.

V paketu ŠE VEČ je hitrost omejena na 350 Mbps, medtem ko nudijo paketi NAJVEČ pravo izkušnjo 5G s hitrostmi do 1 Gbps. V primerjavi s paketom ŠE VEČ vključuje paket NAJVEČ tudi glasbeno aplikacijo TIDAL in ugodnejše cene mobilnih naprav. V paketu VEČ se je količina prenosa povečala z obstoječih 5 GB na 10 GB. Ne glede na vse nadgradnje se cene mobilnih paketov ne spreminjajo.

Več na telemach.si.