15 let za Goodyear Dunlop Sava Tires

20. 6. 2013
Deli
15 let za Goodyear Dunlop Sava Tires

Goodyear Dunlop Sava Tires (GDST) bo 1. julija praznovala 15. obletnico poslovanja.

Od vstopa ameriškega proizvajalca gum na slovenski trg leta 1998 je podjetje zraslo v eno največjih in najuspešnejših ameriških naložb v Sloveniji. GDST zaposluje okoli 1.400 ljudi, lastniki pa so v podjetje do zdaj vložili več kot 200 milijonov evrov.

Družba se lahko danes pohvali s sodobno, zelo zmogljivo in vrhunsko opremljeno tovarno, ki je v 15 letih izdelala približno 100 milijonov potniških in tovornih gum petih priznanih blagovnih znamk: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda in Debica.

Zadnja leta proizvaja predvsem gume največjih mer in premijskih znamk, pri čemer je precejšen delež proizvodnje namenjen za prvo vgradnjo pri priznanih blagovnih znamkah avtomobilov. Kljub težkim tržnim razmeram podjetje še naprej vlaga v nadaljnji razvoj – samo v letu 2012 je v ta namen investiralo 15,5 milijona evrov.

V GDST ves čas izboljšujejo pogoje za delo, močno je zmanjšalo tudi svoj okoljski odtis – med drugim zelo učinkovito uporablja energijo in odlično upravlja odpadke. Od leta 2010 je v Kranju tudi sedež Goodyear Dunlop za srednjo in jugovzhodno Evropo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja