16. Adria Classic 2012

8. 6. 2012
Deli
16. Adria Classic 2012

16. junija bo društvo ljubiteljev starodobnih vozil in plovil Adria Classic iz Kopra organiziralo že 16. Adria Classic reli starodobnih motorjev in avtomobilov.

Letošnje srečanje bo delno posvečeno tudi 80. obletnici pričetka proizvodnje Fiata 508 Balilla, zaradi česar pričakujejo precej domačih in tujih lastnikov teh vozil.

Mednarodna prireditev, ki bo veljavna tudi za prvenstvo Zveze SVS, bo potekala ob obali in po slikovitih predelih notranjosti slovenske Istre.

Start relija bo na mestnem parkirišču Barka, med Ferrarsko in Ankaransko v Kopru. Prvo vozilo bo štartalo ob 10.01, ostala pa v minutnem zamiku, vozniki pa bodo morali prevoziti približno 100 kilometrov dolgo pot. Seveda bo med potjo voznike čakala spretnostna vožnja ter številni postanki s pokušino domačih oziroma lokalnih dobrot.

Po programu je cilj (v Šalari, gostišče Emonec) predviden med 15.01 in 17. uro, kjer bo tudi zaključek relija s podelitvijo priznanj ter pokalov za najboljše uvrstitve.

Kot že omenjeno se pričakuje mednarodna udeležba, pri čemer je za voznike z vozili izdelanimi do leta 1930 reli brezplačen.  

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"