Novice Promocijsko sporočilo

190 let pivovarstva v Laškem

2. 3. 2015
Deli

Vse se je začelo leta 1825. Z idejo o pivu. Drzna, a dobra se prime in plemeniti skozi turbulentne čase, zaznamovane z dvema svetovnima vojnama, kopico političnih režimov in globalnimi gospodarskimi spremembami. Razvijajo jo pokončni ljudje, radovedni, predani napredku tako stroke kot življenja okrog sebe, odzivni, pripravljeni dajati in sprejemati.

V letu 2015 tako Pivovarna Laško obeležuje 190-letnico obstoja. Ob tem zares posebnem jubileju želimo svojo bogato zgodovino, ki jo najbolje poosebljajo naše blagovne znamke, še posebej približati ljubiteljem laškega piva. Pripravili smo serijo Zlatorog pločevink in steklenic s petimi podobami, ključnimi za naš razvoj. Podobe iz zgodovine bomo v omejem obsegu predstavljali v dvomesečnih intervalih, eno po eno. Vsaka pa bo pakirana pol-pol skupaj z Zlatorogom v današnji podobi, tako pri pločevinkah kot steklenicah.

Prvo predstavljamo že v mesecu februarju. Zlatorog – Goldhorn. Za njo ponosno poudarjamo, da je bila ta pločevinka v originalu leta 1985 prva pločevinka za pivo v bivši državi Jugoslaviji.

Pivovarna Laško

Prva pločevinka Jugoslavije

Zlatorog v oranžni 0,33 L pločevinki je leta 1985 prva tovrstna embalaža, narejena v Jugoslaviji. Potrjuje tehnološki razvoj Pivovarne Laško in napoveduje novo, množično sprejeto "piksno", ki zahteva povsem drugačno oblikovanje kot etiketa na steklenici.

Z jubilejno akcijo želimo priklicati veliko lepih spominov in ustvariti mnogo novih. Postanite del te naše skupne tradicije!