2. septembra že 6. Auto Motor Show Ljubljana

25. 8. 2011
Deli
2. septembra že 6. Auto Motor Show Ljubljana

Avtomobili in motorji, ki so na ulici drugačni od serijskih, konkurenčni dragim eksotikam in za katerimi se množično obračajo glave, se bodo predstavili na 6. Auto Motor Showu Ljubljana, od 2. do 4. septembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na največji avto‐moto prireditvi v Sloveniji bodo v okviru sejemskega dela svoje novosti in ponudbe prikazali razstavljavci s področja avtomobilizma, motociklizma, avtoakustike, tuninga in dodatne opreme. Sejemsko razstavo bodo dopolnjevale izobraževalne vsebine ter tekmovalni in šov program. Slednji je letos res nekaj posebnega.

Prvič, in to prav na Auto Motor Showu, bodo slovensko občinstvo navduševali mladi in neustrašni »Extreme Globe Riders« ‐ Alex Ramien, Marko Simeonow in Pavel Trzaska. Atraktivne točke na motorjih bodo izvajali v adrenalinski kovinski krogli, imenovani Globe of speed.

Poleg tega bo na zunanjih površinah trening varne vožnje, kjer se bodo obiskovalci seznanili z vožnjo avtomobilov v različnih vremenskih razmerah, potekale bodo demonstracije vožnje s terenskimi vozili čez različne ovire (t. i. Off road poligon), ljubitelji cvilečih gum si bodo ogledali drift, spektakularne skoke s štirikolesniki in motokrosi ter druge zanimivosti.

Policija, gasilci in reševalci bodo uprizorili prometno nesrečo in prikazali, kako v primeru nesreče pravilno ravnati. Ponovno pa bo gost Auto Motor Showa Ljubljana svetovno znani "car‐wrapper" Oliver Röhler, ki bo predstavil spretnosti ovijanja avtomobilov v pisane folije.

Pester tekmovalni program

Za najbolj zagrizene pristaše avto‐moto scene in vsega kar sodi zraven organizator pripravlja naslednja tekmovanja: finale državnega prvenstva v avtoakustiki (EMMA), izbor najlepše predelanih vozil, DB‐drag tekmovanje v merjenju glasnosti zvoka akustične opreme v avtomobilih in tekmovanje v merjenju glasnosti izpuha. Ponovno se bodo predstavili številni domači in tuji tekmovalci. Auto Motor Show Ljubljana bo tako gostil najlepše in najglasnejše predelane slovenske in tuje avtomobile.

Predstavila pa se bosta tudi avtomobil evropskega prvaka v EMMA tekmovanju 2010 in avtomobil svetovnega rekorderja v dB‐DRAG tekmovanju.

Priložnost za obnovitev znanja

Organizator pripravlja tudi izobraževalne vsebine. Obiskovalci bodo lahko osvežili znanje cestno prometnih predpisov, s pomočjo testov, ki bodo na voljo. Prisluhnili pa bodo tudi predstavitvi poljskega avtomobilskega gospodarstva, ki ga pripravlja poljsko veleposlaništvo in okrogli mizi o varnosti v cestnem prometu, ki jo organizirajo predstavniki gibanja "Še vedno vozim ‐ vendar ne hodim", invalidi, ki s svojimi osebnimi izkušnjami vplivajo na mlade in njihov pogled na promet.

Na okrogli mizi bodo zanimivi gosti ‐ znane osebnosti, strokovnjaki, ki delujejo na področju izobraževanja, prometa in prometne varnosti ter ostali udeleženci v cestnem prometu ‐ razpravljali, kako s pomočjo vseživljenjskega učenja vplivamo na izboljšanje prometne varnosti na naših cestah in s tem ustvarjamo vrednoto varne vožnje.

Informacije za obiskovalce


Urnik prireditve:

petek, 2. september 2011 9.00 – 20.00
sobota, 3. september 2011 9.00 – 20.00
nedelja, 4. september 2011 9.00 – 18.00

Cene vstopnic:

Redna vstopnica (odrasli): 7,00 EUR
Vstopnica s popustom (otroci 7-16 let, dijaki, študenti, upokojenci): 5,00 EUR
Otroci do 7. leta starosti: brezplačen vstop
Invalidi na vozičkih ter njihov spremljevalec: brezplačen vstop

V ceno je vključen enkratni vstop na prireditev in sejemski katalog.

Nakup vstopnic:

Vstopnice lahko kupite na blagajnah Gospodarskega razstavišča v času sejma med 8.30 in 19.30.

Več informacij o dogodku najdete na spletni strani www.automotorshow.si.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"