3D BMW igrica na Facebooku

21. 11. 2011
Deli

BMW vabi k igranju spletne igrice, ki vas lahko pripelje do resnične (in ne virtualne) testne vožnje.

BMW xDrive Challenge se imenuje nov BMW-jev trik privabljanja oboževalcev na njihovo Facebook spletno stran. Tekmovalci lahko v večigralski 3D igrici vozijo virtualne kopije pravih BMW-jv in se v digitalnem okolju preizkusijo s svojimi prijatelji. Da pa ne bo vse le digitalno, bodo v letu 2012 najboljše povabili k vožnji 'ta zaresnih' avtomobilov z belo-modro značko.

Igrica deluje na 3D Unity plug-in tehnologiji z visokoresolucijsko grafično podobo, tako da avtomobili in okolje dobijo zelo realno podobo. Dirka se odvija v digitalnem vzporednem svetu švicarskih Alp.

Kako do nje? V Facebookov iskalnik vnesite "BMW XDRIVE CHALLENGE".

Nekaj dodatnih informacij:

Enostavna igra
BMW xDrive Challenge bo igralcem omogočal, da takoj pričnejo z igro, za katero ni potrebno razumeti zapletene igre ali klikati po uporabniškem vmesniku. Takoj ko uporabnik igro prenese na Facebooku, lahko vozi avtomobil BMW X3 po manjši površini za prosto vožnjo (način proste vožnje - Lobby Mode), le s pritiskom navzgor na smernih tipkah ali s klikom navzdol na miški za pospešek. Tako se bo zaslon uporabniškega vmesnika umaknil iz zaslona, uporabnik pa bo lahko igral igro in raziskoval. Uporabnik bo nato kmalu sledil cesti, kjer se začne prva dirka.

Načini igre
V igri so štirje avtomobili, od tega morajo biti trije odklenjeni, kar se doseže s krediti in točkami izkušenosti. Avtomobili bodo imeli različne stile in dosegali različne hitrosti. V igri so na voljo štiri proge, od tega morajo biti tri odklenjene, kar se doseže s točkami izkušenosti.

Štiri proge imajo štiri zelo različne stile: Tarmac (makadam), Mud (blato), Snow (sneg) in Extreme (ekstrem). Na progi Extreme so prisotni skoki čez reke in skale. Vsako progo je možno prevoziti na enega od treh načinov: ko uporabnik vozi proti robu začetne površine za prosto vožnjo zagleda vrata, kjer se začne dirka: igra se nato zaustavi, na zaslonu pa se pojavi okno, ki prikazuje sledeče načine.

Način testne vožnje (Test Drive Mode):
Brez merjenja časa, brez izzivov, le brezskrbno in zabavno potovanje. Lahko povabite prijatelje in skupaj raziskujete okolje Alp.

Način tekmovanja s prijatelji (Friend Challenge Mode):
Izberite štiri prijatelje s katerimi boste tekmovali. Prijatelji, ki tekmujejo skupaj si prislužijo kredite BMW.

Način prvenstva (Championship Mode):
Za vstop na dirko na prvenstvu vas stanejo vaši krediti BMW, vendar si z vstopom prislužite točke izkušenosti prav tako pa si lahko prislužite veliko kreditov BMW, če zmagate na tabli vodilnih igralcev. V načinu prvenstva si lahko prislužite tudi točke izkušenosti, ki jih potrebujete za odklep avtomobilov in prog za način izziva s prijatelji in način prvenstva. Način prvenstva vam omogoča tudi dostop do tabel vodilnih igralcev. Tu so table vodilnih igralcev za vsak dan, teden in mesec. Table vodilnih igralcev se lahko prefiltrira glede na čas prevoženih krogov (lap time), čas drsenja (drift time), čas avtomobila v zraku (air time) in gladko vožnjo (Clean Driving). Vsakdo je dober v nečem in vsakdo bo danega dne imel možnost biti številka 1.

Mehanizem igre
Obstajata dva glavna načina pridobivanja kreditov. To sta gorivo in servisiranje. Vsaka tekma zniža gorivo za 25%. Vsaka tekma ali trk zniža servisiranje za 5%. Vsi igralci, ki jim ne gre najbolje ali tisti, ki igre že nekaj časa niso igrali, lahko v igri dobijo darila. Uporabniku je kredite tudi z obveznim plačevanjem za vstop v način prvenstva ali pri nakupu novih avtomobilov. Način prvenstva ima zmagovalce vsak dan, teden in mesec, in ti zmagovalci dobijo velik kredit, XP izplačila, igra pa lahko ta dogodek objavi z objavo in preko elektronske pošte.

Nekaj zabavnih in zanimivih lastnosti igre:

  • Pri izbiri avta se bo zaslišal alarm in motor se bo vžgal.
  • V igri je prikazano vreme z življenjskim okoljem – dež, sneg, oblaki.
  • Vreme vpliva na avtomobile.
  • Vozila se umažejo in morda jih bo mogoče oprati v posebni avtopralnici v načinu proste vožnje.
  • Možno je izbrati barvo za avto, da si lahko vsak prilagodi svoj model BMW xDrive.
  • Igra med vožnjo stalno posreduje pozitivne nagrade – vsak ovinek, ki ga uporabnik prevozi ali ravnina, ki jo uporabnik prevozi s hitrostjo, je nagrajen z XP (točke izkušenosti) in pokazalo se bo pozitivno sporočilo.
  • Igralcem se preko njihovega zida na Facebooku posredzje informacija za brezplačno servisiranje, gorivo in kredit BMW v obliki darila Igralci lahko delijo darila “testne vožnje” s svojimi prijatelji – torej, če je en igralec odklenil avto BMW X6, lahko pošlje vabilo prijatelju, ki lahko ta avto preizkusi na eni dirki.

Podatki o igralcu
Vsak igralec ima svoje statistike, ki jih lahko uporablja in primerja s prijatelji:

  • Krediti BMW
  • Točke izkušenosti in stopnja izkušenosti (začetnik - > strokovnjak)
  • Dnevno, tedensko in mesečno osvojeni pokali
  • Stopnja servisiranja (skupno za vse avte)
  • Gorivo (skupno za vse avte).