42-letni Hrošč v odličnem stanju

16. 5. 2016
Deli

Si lahko predstavljate Volkswagna Hrošča, ki je doslej prevozil le 90 kilometrov? Prav takšen bo konec meseca naprodaj na dražbi v danskem Arhusu.

Volkswagen Hrošč letnika 1974 je bil doslej v lasti le enega človeka z imenom Armando Sgroi, ki ga je leta 1974 kupil pri genovskem prodajalcu Volkswagnov G. Terragniju. Sgroi ni nikoli prej imel avtomobila in si ga niti ni želel, a ga je zaradi vse slabšega zdravja kupil, da se je z njim vsako nedeljo odpeljal k maši, saj je bil zelo veren. Uporabljal ga je do leta 1978, potem pa je Hrošč za dobra štiri desetletja obtičal v njegovem skednju; pred kratkim so ga odkrili in po manjši osvežitvi ga bodo prodali na dražbi. V dražbeni hiši Silverstone Auctions so njegovo vrednot ocenili na 35.000 do 40.000 evrov.

Avtomobil z volanom na levi strani in ročnim menjalnikom je sicer svetlo modre barve s črnim usnjem v notranjosti in vsemi originalnimi dodatki. Zanimivo je, da je v motorju še vedno prvotno olje, prvotne so tudi gume na kolesih, v dodatni opremi pa so tudi originalna navodila za vzdrževanje in še neodprt komplet orodja.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"