4.200 Nissanov na olimpijskih igrah v Riu

15. 7. 2016
Deli

Nissan je organizacijskemu komiteju olimpijskih in paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru v uporabo predal več kot 4.200 vozil različnih tipov, s katerimi bodo med igrami skrbeli za vsakdanje prevoze tisočev športnikov, funkcionarjev in gostov.

Avtomobile so organizatorjem izročili na znamenitem "sambadromu", ki je sicer bolj znan kot eno glavnih prizorišč pustnega karnevala v Riu, na njem pa bodo med igrami potekala tekmovanja v lokostrelstvu. Olimpijsko avtomobilsko floto bodo sestavljala zelo različna vozila, od avtobusov do majhnih osebnih avtomobilov, med katerimi bo tudi več kot 200 primerkov Nissanovega novega križanca Kicksa. Nissan Kicks, za katerega pravijo, da izraža živahno kulturo, slog in barve Brazilije, bo tudi uradno vozilo olimpijskih iger. Poleg Kicksa bodo v avtomobilski floti med drugimi tudi modeli March, Versa, Sentra, Altima in tovornjak srednje velikosti Frontier.

Nissan je tudi uradni sponzor olimpijskih in paraolimpijskih iger v Riu, poleg predaje avtomobilov pa sodeluje tudi na drugih dogodkih, povezanih z igrami.