5. MotorSport Show & Salon - zanimivo do konca

25. 2. 2013
Deli

Tudi včeraj so za najbolj razburljive vožnje poskrbeli motoristi, ki so v Stožicah ponovno navdušili z odličnimi in zanimivimi vožnjami.

Škoda, ker je vreme postreglo z obilno snežno odejo, ki je verjetno prepričalo marsikaterega navdušenca nad bencinskimi športni, da je raje ostal doma, kot pa se odpravil v stožensko lepotico. Čeprav je bil program enak kot v soboto, pa so tudi včeraj potekali zanimivi boji, predvsem med motoristi, ki so na majhni površini razvili velike hitrosti in prikazali neverjetne skoke in 'zračne' vragolije.

V superfinalu, kombinaciji motokrosa in supermota je po napeti in spektakularni predstavi slavil Uroš Nastran pred Klemnom Gerčarjem. Uroš je suvereno opravil tudi v svoji kategoriji supermoto, Klemen pa seveda med motokrosisti. Med kartisti sta zmagi odpeljala Klemen Špec in Jure Andrianič.

Napeti boji so potekali tudi z dirkalniki Fiat Grande Punto. Na spolzki progi (gladek beton), so bili nekateri dirkači prehitri oziroma so s trki v ogrado predhodno končali tekmovanje. Na koncu je bil najbolj previden in najhitrejši med mlajšimi dirkači relist Aljoša Novak, med izkušenejšimi Luka Glazer, med legendami pa je bil včeraj najbolj uspešen Avstrijec Alfred Kramer.

Pogledano pod črto je minuli vikend v Stožicah potekal zanimiv avto-moto spektakel, ki je privabil številne nastopajoče. Kot že omenjeno, je žal ponagajalo vreme, a tisti, ki so si dogodek ogledali jim zagotovo ni bilo žal.

Za tokratno foto galerijo pa je poskrbel Uroš Modlic, ki je posnel številne zanimive trenutke skozi njih pa si lahko ustvarite sliko dogajanja tudi tisti bralci, ki vas na dogodku ni bilo. Še več fotografij pa si lahko pogledate tudi na njegovi spletni strani www.foto-modlic.si

Rezultate tekmovanja dobite tu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja