Video: 5 najdražjih avtomobilov na svetu

27. 8. 2013
Deli

Vozni park, kakršnega si lahko omislijo le šejki in zmagovalci na loteriji.

5. Maybach Landaulet

Maybach Landaulet

Maybachov Landaulet, sicer Maybachova klasika, prenovljen za 21. stoletje, je najdražji luksuzni avtomobil na seznamu, saj so ta mesta običajno zasedena s športnimi poskočneži. Saj ne da bi Landaulet bil počasen - do 100km/h se prebije v presenetljivih 5.5 sec. Udobje, pogled na modro nebo z odprto streho, seveda pa je obvezen tudi profesionalen šofer, saj je Landaulet prava limuzina. Cena je nekaj več kot milijon evrov.

4. Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon
Vir: Wikimedia Commons

Najvišja hitrost tega futurističnega, geometrično unikatnega jeklenega konstrukta je 339km/h. Cena se giblje okoli 1.2 milijona evrov.

3. Aston Martin One-77

Aston Martin One-77

Izdelali so le 77 primerkov te sinergije lepote in moči. Cena se giblje okoli 1.3 milijone evrov, pod pokrovom pa se skriva 750 "konjskih" moči. Poskočni športni One-77 lahko divja do 354 km/h.

2. Bugatti Veyron Sports

Bugatti Veyron SportsVir: Wikimedia Commons

1.3 milijone evrov je cena osnovega modela, z nekaj dodatki pa je prava cena bolj okoli 1.8 milijone evrov. Bugatti Veyron Sports ima neverjetne pospeške, v manj kot treh sekundah ste na 100km/h, najvišja hitrost pa je kar 430km/h. 

1. Maybach Exelero

Maybach Exelero
Vir: Wikimedia Commons

Nemški luksuzni prestiž na štirih kolesih se baha z maksimalno hitrostjo kar 315km/h, do 100km/h pa iz nule pohitri v 4.4 sekunde. Trenutna cena se giblje okoli 6 milijonov evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"