Video: 5 najdražjih avtomobilov na svetu

Vozni park, kakršnega si lahko omislijo le šejki in zmagovalci na loteriji.

Najdražja jeklena mrcina na svetu (foto: Motorvision @ YouTube) Motorvision @ YouTube
27. 8. 2013

5. Maybach Landaulet

Maybach Landaulet

Maybachov Landaulet, sicer Maybachova klasika, prenovljen za 21. stoletje, je najdražji luksuzni avtomobil na seznamu, saj so ta mesta običajno zasedena s športnimi poskočneži. Saj ne da bi Landaulet bil počasen - do 100km/h se prebije v presenetljivih 5.5 sec. Udobje, pogled na modro nebo z odprto streho, seveda pa je obvezen tudi profesionalen šofer, saj je Landaulet prava limuzina. Cena je nekaj več kot milijon evrov.

4. Lamborghini Reventon

Lamborghini Reventon
Vir: Wikimedia Commons

Najvišja hitrost tega futurističnega, geometrično unikatnega jeklenega konstrukta je 339km/h. Cena se giblje okoli 1.2 milijona evrov.

3. Aston Martin One-77

Aston Martin One-77

Izdelali so le 77 primerkov te sinergije lepote in moči. Cena se giblje okoli 1.3 milijone evrov, pod pokrovom pa se skriva 750 "konjskih" moči. Poskočni športni One-77 lahko divja do 354 km/h.

2. Bugatti Veyron Sports

Bugatti Veyron SportsVir: Wikimedia Commons

1.3 milijone evrov je cena osnovega modela, z nekaj dodatki pa je prava cena bolj okoli 1.8 milijone evrov. Bugatti Veyron Sports ima neverjetne pospeške, v manj kot treh sekundah ste na 100km/h, najvišja hitrost pa je kar 430km/h. 

1. Maybach Exelero

Maybach Exelero
Vir: Wikimedia Commons

Nemški luksuzni prestiž na štirih kolesih se baha z maksimalno hitrostjo kar 315km/h, do 100km/h pa iz nule pohitri v 4.4 sekunde. Trenutna cena se giblje okoli 6 milijonov evrov.