Adria Mobil v Düsseldorfu dvakrat presenetila

29. 8. 2015 | Peter Kavčič
Deli

Zadnji vikend v letošnjem avgustu že tradicionalno mineva v znamenju odpiranja vrat enega največjih sejmov počitniških vozil ter opreme za prosti čas in potovanja v nemškem Düsseldorfu, na katerem se tudi letos predstavlja novomeška Adria Mobil. Pri Adriji so pripravili kar dve novosti, ki prinašata nov zagon ob 50. obletnici te znamke. 

Povsem nov je triosni avtodom serije Sonic Supreme 810 SC, impozantne dolžine 8,75 m z vso opremo, ki sodi v Adriino ponudbo najvišjega razreda, ter konceptno vozilo Compact SLS – 6m dolgi avtodom z vzdolžnimi ležišči, popolnoma funkcionalno tlorisno razporeditvijo in ekskluzivno tehnološko rešitvijo z izvlečno zadnjo steno (t.i.SlideOut). S tem Adria nadaljuje svojo uspešno razvojno in poslovno pot, ki že vrsto let daje tudi odlične poslovne rezultate. V prvi polovici letošnjega leta je Adria Mobil dosegla 28 odstotkov višje poslovne prihodke iz prodaje kot v enakem lanskem obdobju, zaradi nekoliko povečanega tržnega deleža in same rasti povpraševanja na evropskih trgih pa prav tako načrtuje, da bo do konca leta 2015 uspela prodati več kot 10.000 produktov, od počitniških prikolic, prek avtodomov 'vanov' do če dalje bolj priljubljenih počitniških hišic.

Posebni in za Adrio zgodovinski dogodek je na prisrčen način obeležila tudi Tina Maze, ki je kot posebna gostja na tiskovni konferenci razkrila kako preživlja prosti čas. Tina in Andrea namreč s pridom izkoriščata avtodom, natančneje Adriin prestižni model Sonic s katerim se odpeljeta tako na izlete kot tudi na treninge. 'Predvsem je super to, da se lahko pripelješ do smučišča, čisto zraven snega ali pa poleti do morja in uživaš v svobodi in mobilnosti, ki jo tak avtodom ponuja. Veliko sva se prevozila po Sloveniji, ki je čudovita in zaenkrat nisva odrinila na kakšno daljše popotovanje po Evropi, saj sva v resnici naveličana dolgih voženj. Nekaj malega sva se prevozila še po Avstriji in Italiji, kjer sva predvsem izkoristila možnost da se pripelješ visoko v hribe, parkiraš in se lahko odpraviš v steno plezat. V tekmovalni karieri sva se oba ogromno prevozila po cestah in Slovenija nama ponuja odlične možnosti', je še dodala naša najuspešnejša smučarka vseh časov. 

V Dusseldorfu, na katerem letos predstavlja svoje proizvode preko 590 razstavljavcev iz vsega sveta, ki zastopajo skupno 130 različnih blagovnih znamk vozil in opreme za prosti čas. Razstavljavci imajo na voljo 195.000 m2 razstavnih površin, na katerih bodo predstavili več kot 2000 vozil s področja karavaninga. Gre torej za največji poslovni dogodek leta za svetovne proizvajalce s tega branžnega področja, na katerem se predstavijo produkti nove sezone, pa tudi konceptna vozila in številne druge inovacije s katerimi proizvajalci trasirajo tudi razvojni pogled panoge za prihodnost.

Peter Kavčič

Foto: Peter Kavčič, tovarna

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"