Akrapovičev izpuh za BMW-ja M140i in M240i omogoči več moči in rohnenja

27. 2. 2017
Deli

Akrapovič je izdelal nov izpušni sistem iz serije Evolution Line (SS), ki bo iz BMW-jev M140i in M240i izvleke še nekaj več zmogljivosti in boljši zvok.

Izpuh, ki je izdelan iz visokokakovostnega nerjavnega jekla, njegova konfiguracija pa omogoča najboljši možni pretok plinov, je sestavljen iz dveh osrednjih povezovalnih cevi, ki nadomestita originalno enojno cev, kar ustvari optimalen pretok izpušnih plinov do zaključkov iz ogljikovih vlaken.

 Izpušni sistem izboljša tudi zmogljivosti obeh avtomobilov. Moč trilitrskega šestvaljnika poveča za tri kilovate, navor pa za 6,3 njutonmetrov. Opremljen je tudi z ventilom, ki ga nadzira elektronska krmilna enota (ECU) in omogoča dvojno nastavitev zvoka: originalni in bolj razburljiv globlji športni zvok. Izpuh ima homologacijo ECE in ne potrebuje dodatnih nastavitev, preprosta pa je tudi montaža.

 Kupci se lahko odločijo še za dodatno izhodno cev, ki omogoča še boljši zvok ter še več moči in navora. Vanjo je vgrajen tudi športni katalizator s homologacijo ECE, zato pri njeni namestitvi niso potrebne dodatne nastavitve elektronske krmilne enote. Poleg M140i in M240i je dodatna cev na voljo tudi za modela 340i in 440i.