Akrapovičev izpuh za Ferrari 488 GTB

30. 5. 2016
Deli

Akrapovič je razvil izpušni sistem za ikonični Ferrari 488 GTB, ki enega najbolj tehnološko izpopolnjenih avtomobilov italijanskega proizvajalca superšportnikov popelje še na višjo raven vznemirljivosti.

Pri Akrapoviču si sicer že razvili izpušni sistem za Ferrari 458 Italia in Spider, a je, kot pravijo, bil izpuh za 488 GTB povsem drugačen izziv. S pomočjo najsodobnejšimi proizvodnih in oblikovalskih tehnik ter z inovacijami na področju materialov in zvočnega inženiringa so razvili izpušni sistem, ki je lažji od serijskega, hkrati pa avtomobilu poveča moč in izboljša zvok.

Izpušni sistem z možnostjo nadgradenj je uvrščen v linijo Slip-On, izdelan pa je iz visoko odpornih lahkih titanovih zlitin, zaradi katerih je za 35,2 odstotka lažji od serijskega. Cevi večjega premera kot na serijskem izpuhu olajšajo pretok zraka in z drugačno konfiguracijo zmanjšujejo podtlak, zato pride bolj do izraza moč Ferrarijevega osemvaljnika. Videz izpuha in celotnega zadka avtomobila izboljšata tudi zaključka iz ogljikovih vlaken.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja