Akrapovičev novi izpušni sistem za Corvette Stingray

Akrapovič je razvil nova izpušna sistema za Chevrolet Corvette Stingray, ki povečujeta zmogljivost in zvok tega legendarnega ameriškega športnika.

Akrapovičev novi izpušni sistem za Corvette Stingray (foto: Akrapovič Team) Akrapovič Team
13. 7. 2015

Izpušni sistem iz linije Slip-On se namesti neposredno na obstoječe originalne povezovalne cevi in ima štiri izpušne ventile. Prvi par se aktivira v štirivaljnem načinu, drugi par pa pri višjih vrtljajih glede na izbor načina vožnje. Sistem poveča moč in navor motorja ter izboljša odzivnost avtomobila, prinaša pa tudi močnejši zvok. Ker sta v obeh dušilcih resonatorja, je tudi pri daljših vožnjah zvok v vozilu prijeten in ne povzroča nezaželenega hrupa. Slip-On je izdelan iz visoko odpornega titana, ki opazno zmanjša težo v primerjavi s serijskim sistemom, poleg tega pa je oblikovan tako, da se popolnoma prilega Stingrayevim originalnim nosilcem izpušnega sistema.

Izpušni sistem iz linije Evolution LIne nadomesti celotni originalni izpuh Corvette Stingray. Ker je izdelan iz visoko odpornega lahkega titana, je občutno lažji od serijskega, poveča moč in navor motorja, zmanjša protitlak in izboljša odzivnost avtomobila. Povezovalna in križna cev pa sta bili oblikovani tako, da opazno izboljšata zmogljivost v primerjavi s serijskim sistemom in tudi s sistemom iz linije Slip-On. Izpušni ventili so štirje, pri čemer se prvi par aktivira pri vožnji v štirivaljnem načinu, drugi pa glede na izbrani način delovanja. Izpušni sistem je prirejen delovanju v vseh pogojih, vozniku pa omogoča, da uživa v zvoku pri prav vseh vrtljajih in nastavitvah.