Aleš Bratož bodoči predsednik avtomobilskega podjetja Lada?

8. 2. 2018
Deli
Aleš Bratož bodoči predsednik avtomobilskega podjetja Lada? (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Trenutni predsednik podjetja AvtoVAZ, Nicolas More, naj bi položaj zapustil zaradi premestitve na drugo delovno mesto znotraj koncerna Renault.

Iz Rusije prihaja zanimiva novica o menjavi kadra v vrhu podjetja. Položaj predsednika podjetja AvtoVAZ, pod katerim deluje tudi blagovna znamka Lada, naj bi namreč po informacijah ruskih medijev zapustil Nicolas More, ki pa bo še vedno zaposlen znotraj korporacije Renault. Slednji je to funkcijo zasedel pred približno dvema letoma, ko je nasledil Buja Andersona.

A bolj kot odhod Mora je zanimiva najverjetnejša izbira njegovega naslednika. Čeprav odgovorni za zdaj še molčijo, pa tamkajšnji mediji kot najverjetnejšega prvega moža AvtoVAZ-a navajajo Slovenca Aleša Bratoža.

Nekdanji prvi mož novomeškega Revoza se sicer že dlje časa giblje na različnih vodstvenih položajih ruskega podjetja. Maja 2016 je nastopil kot svetovalec vodje proizvodnje, pozneje je prevzel vodenje dobavne in proizvodne verige. Poleg dela pri AvtoVAZu in vodenja Revoza je 53-letni Novomeščan vodil še tovarni Avtoframos in turško tovarno v lasti Renaulta, Oyak.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja