Video: Jaka Drozg prvi zmagovalec Avtomagazinovega karting pokala

12. 6. 2012
Deli

Karting je prva stopnica na avtomobilističnih dirkah, in čeprav v Karting centru BTC ne diši po bencinu (majhne dirkalnike poganja elektrika), nikakor ni manjkalo adrenalina in ogorčenih bojev za prvo mesto.

Tempo se je stopnjeval ves mesec, ko so se najpogumnejši pomerili v tedenskih izzivih. Za volan je v tem času poprijelo dobrih 140 tekmovalcev v različnih kategorijah, od otrok in mladine prek žensk in seniorjev do cenjenih veteranov.

Adrenalin in zabava so bili spremljevalci udeležencev vse do zadnjega tedna, ko so se finalisti Avtomagazinovega karting pokala, ki so ga podprli Nivea, Volkswagen in Sten z urami Zzero, pomerili v vožnjah na čas.

Na koncu je na najvišjo stopničko stopil komaj 14-letni junior Jaka Drozg, ki je stezo prevozil v času 26,490. Drugo mesto si je priboril Robi Markič z rezultatom 26,520 in tretje Matjaž Hočevar z rezultatom 26,570.

Fantje so dirkali v izredno športnem vzdušju, kar se je na koncu izkazalo celo z gesto hitrega juniorja Jake, ki je ključe Volkswagnovega Upa prepustil drugouvrščenemu Robiju Markiču. Jaka je svojo odločitev komentiral z besedami: »Dirkanje me je povsem pritegnilo v tem zadnjem mesecu in na koncu sem izredno vesel zmage, a ker sem še mladoleten in torej nimam izpita za avtomobil, Volkswagna raje prepustim sotekmovalcu, ki se bo z njim v resnici lahko tudi vozil.«

Dirkanje so podprli tudi domači zvezdniki avto-moto športa: evropski prvak v gorskih hitrostnih dirkah Aleš Prek, njegov kolega Vladimir Stankovič dirka s formulo in puščavski lisjak Miran Stanovnik.

Fotografije s finala Avtomagazinovega karting pokala si oglejte tukaj.

Finale Avtomagazinovega karting pokala (rezultati):

1. Jaka Drozg
2. Robi Markič
3. Matjaž Hočevar

Kekec

Tian Lipovšek: 33,970

Junior

Jaka Drozg: 26,420

Senior

Matjaž Hočevar: 26,170 (rekord steze)

Mojca

Mojca Krajnc: 27,490

Veteran

Matjaž Sever: 29,350

Video: Karting 8.junij