Ambiciozen tretji C T!

16. 11. 2007
Deli

Prvi teden decembra se bo uradno začela prodaja tretje generacije modela Mercedes-Benz C T (Vozili smo AM21/2007), ki bo v Sloveniji krepko bolj ambiciozna kot prejšnji dve: v letu 2008 naj bi prodali 70 modelov ter s tem dosegli sedemodstotni tržni delež v segmentu in prehiteli južnobavarskega tekmeca.

To najverjetneje ne bo posebej težko, saj je novi C T mladostnega, športno agresivnega videza, ima (kljub temu) velik prtljažnik, po novem pa tudi možnost električnega odpiranja in zapiranja zadnjih vrat ter dodatka Easy Pack za lažje prevažanje manjših predmetov. Nova je še velika panoramska streha, sicer pa je vsa tehnika enaka kot pri limuzini z izjemo kombinacije bencinskega motorja in pogona 4matic. Poleg treh turbodizlov je na voljo še pet bencinskih motorjev, paketi opreme pa so trije.

Cene so, upoštevaje dva glavna tekmeca (serijo 3 Touring in A4 Avant), glede na druge evropske države zelo ugodne. Najcenejši je C 180 K Classic (31.900), najdražji pa C 320 CDI 4matic Elegance ali Avantgarde (48.490 evrov). Doplačila za višji paket opreme so za različne motorne izvedenke različna. (VK)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja