AMZS druga na tekmovanju v FIA regiji I

12. 5. 2015
Deli

AMZS je na spomladanskem srečanju držav članic FIA regije I v Tuniziji prejela nagrado za drugo mesto na področju inovativnosti. To ji je uspelo s projektom "Turistična avtokarta Slovenije / Državna cestna karta za prosti čas".

Avtokarti Slovenije, ki jo ob podaljšanju članstva prejmejo vsi člani Avto-moto zveze Slovenije, so namreč na hrbtni strani opremili z zabavno namizno družabno igro za vse generacije. Kot pravijo pri AMZS, z njo na inovativni način predstavljajo ugodnosti za člane, širijo svoje poslanstvo in dvigajo zavest o varnosti v cestnem prometu. Avtokarti so hkrati dodali uporabno vrednost, saj je preprosta za uporabo, poučna, zabavna, razumljiva in namenjena vsem generacijam.

Na natečaj so članice FIA regije I sicer prijavile 22 projektov, 16 s področja inovativnosti in 6 s področja varnosti v cestnem prometu.

Lani je sicer na področju inovativnosti zmagal projekt "Think bikes", ki ga bo AMZS v okviru preventivne akcije "Ne spreglej me" izvajala med aprilom in oktobrom, z njim pa bi radi pripomogli k večjemu zavedanju voznikov avtomobilov o prisotnosti kolesarjev in motoristov na cestah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja