Androidni Garmin

4. 7. 2013
Deli
Androidni Garmin

Garmin bo na mednarodnem Outdoor sejmu v Friedrichshafnu (Nemčija), ki bo potekal od 11. julija  – 14.julija predstavil napravo Monterra, ročno GPS napravo z WiFi povezavo.

Monterra s svetlim 4-palčnim (10,2 cm) barvnim zaslonom na dotik, je Garminova prva WiFi ročna GPS naprava, ki združuje navigacijske zmožnosti in Androidov operacijski sistem. Uporabniki bodo tako lahko enostavno dostopali do trgovine 'Google Play Store' in si nalagali aplikacije preko WiFi povezave na optimizirano ročno napravo Garmin.

Monterra uporablja GPS senzorsko tehnologijo zahvaljujoč visoko odzivnemu sprejemniku za satelite GPS in GLONASS, hitro določi svojo lokacijo in vzdržuje ˝zaklenjen˝ signal celo v težko dostopnih soteskah. Da bi izboljšali položaj, ima vgrajen 3-osni elektronski kompas z višinomerom in žiroskop, ki kaže na uporabnikovo smer, ko miruje ali napravo ne drži vodoravno. Njen barometrični višinomer ima možnost spremljanja sprememb v zračnem tlaku, da natančno določi nadmorsko višino, prav tako lahko grafično prikaže zračni tlak skozi čas, za spremljanje vremenskih pogojev. Vgrajen ima tudi UV senzor, da lahko uporabniki nadzorujejo intenzivnost sonca in zmanjšajo izpostavljenost, če je potrebno.

Monterra ima vgrajen 8MP digitalni fotoaparat, 1080p HD video kamero z LED bliskavico in 6GB notranjega pomnilnika. Pomnilniški prostor je možno povečati z microSD pomnilniško kartico.

Nova Garmin Monterra bo naprodaj predvidoma v tretjem četrtletju 2013 s prednaloženo rekreacijsko kartografijo Evrope, ki jo omogoča Navteq®.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord