Aston Martin DB10 s podpisom 'Jamesa Bonda' bo naprodaj

22. 1. 2016
Deli

Dražbena hiš Christie's bo na dobrodelni dražbi 18. februarja ponudila edini do zdaj komercialno dostopni Aston Martin DB10. Izkupiček od prodaje Bondovega avtomobila bodo namenili organizaciji Zdravniki brez meja.

Edini Aston Martin DB10, ki bo dostopen 'običajnemu' kupcu je eden od dveh avtomobilov, ki ju niso uporabili pri snemanju zadnjega filma o tajnem agentu njenega veličanstva Spectre, ampak je ostal tak, kot so si ga lahko ogledali obiskovalci salonskih predstavitev. Je tudi edini Aston Martin, ki mu bodo namenili platinasto ploščico z zagotovilom pristnosti, za katerega so avtomobil natančno pregledali in podatke shranili za prihodnja preverjanja pristnosti.

Dotični DB10, ki bo naprodaj, so postavili na ogled tudi na svetovni premieri filma Spectre v dvorani Royal Albert Hall v Londonu, kjer se je nanj podpisal tudi 'James Bond' oziroma igralec Daniel Craig.

Avtomobil kljub temu ni le razstavni primerek, kar dokazuje tudi s 4,7-litrskim motorjem V8 v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom in temu ustrezno tehniko pod karoserijo iz lahkih ogljikovih vlaken. Tudi notranjost je razkošni znamki ustrezno opremljena z ročno izdelanimi podrobnostmi iz kombinacije razkošnih usenj, ogljikovih vlaken in aluminija.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja