Aston Martin RapidE - britanski tekmec Tesle S

22. 10. 2015
Deli

Aston Martin je pokazal prototipno študijo svoje štirivratne električne limuzine RapidE, ki naj bi na ceste zapeljala čez dobri dve leti.

Aston Martin je električno limuzino, ki so jo predstavili v prestižnem okolju dvorca Lancaster House v Londonu, kjer je potekalo srečanje med princem Williamom, vojvodinjo Catherine in kitajskim predsednikom Xijem Jinpingom, razvil v sodelovanju s podjetjem Williams Advanced Engineering. Zasnovana je na štirivratni športni limuzini Rapide S, kaj več pa uradno ni znanega. Kot so zapisal v reviji Autocar, naj bi pri Astonu Martinu razmišljali o dveh različicah, z zadnjim ali štirikolesnim pogonom. Možno je, da bodo kolesa poganjali motorji v pestih. Doseg različice z zadnjim pogonom naj bi bil okoli 350 kilometrov, pri različici s štirikolesnim pogonom pa nekaj manj.

Na dogodku v palači Lancaster House sta Aston Martin in kitajska investicijska skupina ChinaEquity podpisali sporazum o sodelovanje pri pripravi serijske različica študije RapidE. Če se bo projekt izkazal za uspešnega, bodo avtomobil izdelovali v Aston Martinovi tovarni v Gaydonu, na ceste pa naj bi zapeljal v dobrih dveh letih.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"