Aston Martin Vanquish S, ki spominja na znamenite rdeče puščice

10. 4. 2017
Deli

Aston Martin je izdelal na vsega devet primerkov omejeno serijo Vanquisha S s pridevnikom Red Arrows, s katero so proslavili znamenito akrobatsko skupino britanskega kraljevega letalstva Red Arrows, ki nastopa že od leta 1965.

Q by Aston Martin Vanquish S Red Arrows, kot pravijo pri britanski znamki, uteleša duha aerobatske skupine, ki že več kot petdeset let s svojimi natančnimi in razburljivimi vragolijami v zraku navudušuje obiskovalce letalskih mitingov. Sprva so leteli na letalih Foland Gnat, že od leta 1980 pa letijo s šolskimi letali BAE Hawk, ki so postala eden od njihovih zaščitnih znakov.

Avtomobil je pobarvan v rdečo barvo odtenka "Eclat", s katero odraža rdečo barvo akrobatskih letal in moto skupine "Eclat", ki v francoskem jeziku pomeni odličnost, gravura na črni strehi pa namiguje na pilotsko kabino vojaškega letala. Tudi notranjost s podrobnostmi spominja na letala, vključno z vzorcem devetih letal v klasični formaciji "diamant". Volanski obroč izhaja iz Astona Martina One, vzorec stikal v njegovem pestu pa spominja na pilotsko kabino.

Vsak lastnik jubilejnega Vanquisha S bo dobil tudi vsrto dodatkov, kot so dirkalni čeladi, dirkalni obleki, letalski jopič, komplet kovčkov ter maketi avtomobila in letala v merilu 1:18. Avtomobilov bo devet, toliko, kolikor je letal v skupini Red Arrows, zato tisti, ki si jih želite, pohitite z naročilom.