Aston Martin Vantage AMR je prvi serijski predstavnik nove znamke

Aston Martin oziroma njegova nova podznamka za izrazito športne avtomobile Aston Martin Racing (AMR) sta predstavila prvi serijski izdelek Vantage AMR, na katerega je močno vplival dirkalnik Aston Martin V8 Vantage GTE.

Aston Martin Vantage  AMR je prvi serijski predstavnik nove znamke (foto: Aston Martin) Aston Martin
14. 6. 2017

Znamka AMR ima dve različni liniji, ki se med seboj precej razlikujeta. Vantage AMR spada v prvo, v kateri so omejene serije serijskih modelov znamke Aston Martin, v liniji AMP Pro pa so avtomobili iz oddelka Q by Aston Martin Advanced Operations, med katere spada Vantage AMR Pro, ki smo ga spomladi videli v Ženevi.

 Vantage AMR se z oblikovnimi dodatki zgleduje po dirkalnikih serij GT4, GT3 in GTE, na voljo pa je s 430-'konjskim motorjem V8 ali 595-'konjskim motorjem V12. Oba motorja delujeta v kombinaciji sekvenčnim menjalnikom ali ročnim menjalnikom, ki ima v različici V8 šest v V12 pa sedem prestav.

Obe motorni različici bosta na voljo kot kupe ali roadster, cene pa se bodo konec leta, ko bo Vantage AMR mogoče kupiti, začele nekje pri 120 tisoč evrih. Javna predstavitev bo konec tedna na dirki 24 ur Le Mansa.