Ateca za najbolj zahtevne

26. 9. 2016
Deli

Seat bo na avtomobilski razstavi v Parizu predstavil športni terenec Ateca X-Perience, s katerim nagovarja najbolj zahtevne kandidate za takšen avtomobil.

Kot pravijo, je namenjen predvsem urbanim vožnjam, a kljub temu zmore tudi marsikateri izlet na teren in je vedno pripravljen na avanturo. K temu pripomore tudi regulator "Driving Experience" za izbiro voznih profilov, ki je vgrajen na sredinsko konzolo. Voznik lahko izbira med načini Normal, Sport, Eco in Individual, korak naprej pa lahko gre z načinom 4Drive za nadzor trakcije, ki ga zagotavlja tudi štirikolesni pogon s sklopko Haldex. Vključuje tudi profila za vožnjo po snegu in terenu ter funkcijo Hill Descent Control.

Poleg poudarjenih terenskih zmogljivosti, zaradi katerih naj bi pri športnih terencih običajno razmerje med 95 odstotki vožnje po urejenih cestah in 5 odstotki vožnje izven njih spremenili v 75 odstotkov vožnje po urejenih cestah in 25 odstotkov vožnje izven njih, Ateca X-Perience izstopa tudi s stilističnimi lastnostmi, kot so pokromani strešni nosilci, zadnji spojler, sčitniki pred blatom na zadnjem odbijaču, oznake X-Perience in posebna barva karoserije.

Za pogon skrbi 2,0-litrski štirivaljnik TDI z močjo 190 'konj' in navorom 400 njutonmetrov, ki deluje v kombinaciji s 7-stopenjskim menjalnikom DSG.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja