Audi A3 se nov pelje v pomlad

Audi je predstavil novega Audija A3, ki ga bo mogoče naročiti maja, na ceste pa bo zapeljal poleti.

Audi A3 se nov pelje v pomlad (foto: Audi) Audi
6. 4. 2016

Kot pravijo pri Audiju, so A3 s prenovo pomagali, da bo laže ujel npva spoznanja v okviru njihovega gesla "Vorsprung durch Technik", zato so na modularni platformi MQB zasnovanemu predstavniku spodnjega srednjega razreda namenili nove motorje, najnovejše pripomočke za varno in zanesljivo vožnjo ter napredno info-zabavnostno opremo, vključno s serijskim vmesnikom za pametne telefone z operacijakima sistemoma iOS in Android, doplačilnim popolnoma digitalnim Audijevim virtualnim kokpitom in matričnimi led žarometi. Preuredili so tudi vmesnik MMI.

Zunanje mere so ostale skoraj enake, prav tako pa tudi oblike predstavljajo le evolucijo, zato pa je več sprememb pod pločevino, kjer so na voljo trije bencinski in trije dizelski motorji z močmi med 110 in 190 'konji'. Vstopni motor je po novem bencinski trivaljnik 1,0 TFSI, ki razvija največjo moč 115 'konj' in navor 200 njutonmetrov, izstopa pa predvsem novi bencinski štirivaljnik 2,0 TFSI, ki s pomočjo inovativnega postopka izgorevanja razvije moč 190 'konj' in navor 320 njutonmetrov, na voljo pa je v kombinaciji z novim sedemstopenjskim menjalnikom z mokro dvojno sklopko.

Na voljo bo tudi priključno hibridni A3 Sportback e-tron s sistemsko močjo 204 'konj' in litij-ionsko baterijo s kapaciteto 8,8 kWh, ki se polni dve uri, v vrhu ponudbe pa bo Audi S3, čigar 2-litrski motor po novem razvija moč 310 'konj' in navor 400 njutonmetrov.