Audi A5 in S5 Cabriolet- bolj trden in močnejši

4. 11. 2016
Deli

Audi je predstavil kabrioletni različici novih A5 in S5, ki so jima namesto trdne namenili platneno streho, ki se do hitrosti 50 kilometrov na uro odpre v petnajstih, zapre pa v 18 sekundah.

Audi A5 Cabriolet si večino tehnike in tudi osnovne oblikovne lastnosti deli s kupejevskimi različicami, seveda z izjemo platnene strehe, zaradi katere so ga opremili z večjimi zračnimi vrečami za zaščito glav in posebnimi aluminijastimi profili, ki v primeru nezgode aktivirajo in zaščitijo potnike. Audi A5 Cabriolet je med najbolj trdnimi in hkrati najlažjimi predstavniki svojega razreda, v primerjavi s predhodnikom pa ima za 40 odstotkov povečano vzvojno trdnost, kar so inženirji dosegli s ustrezno geometrično razporeditvijo materialov z visoko trdnostjo.

Audi A5 Cabriolet bo sprva na voljo z 252-'konjskim' bencinskim motorjem 2.0 TFSI, 190-'konjskim' turbodizelskim štirivaljnikom 2.0 TDI in 218-'konjskim' turbodizelskim šestvaljnikom 3.0 TDI, pozneje pa prideta še 190-'konjski' bencinski štirivaljnik in 286-'konjski' turbodizelski šestvaljnik. Kot pravijo pri Audiju, bodo novi motorji razvijali okrog 17 odstotkov več moči, hkrati pa porabili 22 odstotkov manj goriva.

Audiju S5 Cabrioletu so namenili novi 354-'konjski' turbobencinski šestvaljnik 3.0 TFSI, s katerim v 5,1 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro in pospešuje vse do elektronsko omejene največje hitrosti 250 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol