Audi A5 in S5 Cabriolet- bolj trden in močnejši

Audi je predstavil kabrioletni različici novih A5 in S5, ki so jima namesto trdne namenili platneno streho, ki se do hitrosti 50 kilometrov na uro odpre v petnajstih, zapre pa v 18 sekundah.

Audi A5 in S5 Cabriolet- bolj trden in močnejši (foto: Audi) Audi
4. 11. 2016

Audi A5 Cabriolet si večino tehnike in tudi osnovne oblikovne lastnosti deli s kupejevskimi različicami, seveda z izjemo platnene strehe, zaradi katere so ga opremili z večjimi zračnimi vrečami za zaščito glav in posebnimi aluminijastimi profili, ki v primeru nezgode aktivirajo in zaščitijo potnike. Audi A5 Cabriolet je med najbolj trdnimi in hkrati najlažjimi predstavniki svojega razreda, v primerjavi s predhodnikom pa ima za 40 odstotkov povečano vzvojno trdnost, kar so inženirji dosegli s ustrezno geometrično razporeditvijo materialov z visoko trdnostjo.

Audi A5 Cabriolet bo sprva na voljo z 252-'konjskim' bencinskim motorjem 2.0 TFSI, 190-'konjskim' turbodizelskim štirivaljnikom 2.0 TDI in 218-'konjskim' turbodizelskim šestvaljnikom 3.0 TDI, pozneje pa prideta še 190-'konjski' bencinski štirivaljnik in 286-'konjski' turbodizelski šestvaljnik. Kot pravijo pri Audiju, bodo novi motorji razvijali okrog 17 odstotkov več moči, hkrati pa porabili 22 odstotkov manj goriva.

Audiju S5 Cabrioletu so namenili novi 354-'konjski' turbobencinski šestvaljnik 3.0 TFSI, s katerim v 5,1 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro in pospešuje vse do elektronsko omejene največje hitrosti 250 kilometrov na uro.