To je novi Audi A6 - Bo postavil nove mejnike?

1. 8. 2024 | Miha Rušnik
Deli

Ne le, da je to najbolj aerodinamičen Audi doslej, ampak je novi A6 trenunto najbolj aerodinamičen avtomobil celotnega Volkswagen koncerna!

Audi je uradno predstavil novi A6 e-tron, k bo na voljo v Sportback in Avant karoserijski obliki. Najnovejši model iz Ingolstadta temelji na koncernski platformi Premium Platform Electric (PPE), na kateri sta osnovana tudi Q6 e-tron in Macan. Pri Audiju obljubljajo izjemno zmogljivost, učinkovitost in doseg.

Audi

Njegov dizajn je aerodinamičen in ekspresiven. Količnik zračnega upora znaša 0,21 - Porsche Taycan se lahko pohvali z 0,22.  Ključni oblikovni elementi so markantna sprednja maska, ozki matrični LED žarometi ter spojeni zadnji luči; rdeče sveti tudi Audijev logotip na vratih prtljažnika.

🖉

Notranjost A6 e-tron združuje najsodobnejšo tehnologijo z mehkimi materiali. Kabina je zasnovana dokaj minimalistično in se osredotoča na udobje voznika in potnikov. Tako kot v nedavno predstavljenem A5, tudi tukaj armaturni plošči kraljujejo zasloni na dotik.

Audi

Novi A6 je lahko med drugim opremljen tudi s "pametno" panoramsko stekleno streho, drugo generacijo virtualnih zunanjih ogledal. Oba modela imata v osnovi 502 litra prtljažnega prostora. S podrtimi sedeži se ta pri. avantu poveča na 1.422, pri sportbacku pa na 1.330 litrov.

🖉

Audi

Avtomobil poganja električni pogonski sklop, ki lahko glede na različico razvije do 470 konjskih moči. Zahvaljujoč 100 kWh bateriji, ki bo enaka pri vseh različicah, njegov doseg znaša vse do 765 kilometrov .Audi A6 e-tron bo na voljo za naročilo septembra 2024, cene pa se bodo na domačem nemškem trgu  začele pri 75.600 evrih (za sportback), S6 e-tron pa bo kupce tam stal vsah 99.500 evrov.

Audi

Preberite še:

🖉

 

Novo na Metroplay: Zdravniki mu niso dali upanja, da bo še kdaj v življenju hodil | Mastercard® podkasta navdiha